Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

Verslag finale Nederlands Team Kampioenschap Poker 2018

Verslag finale Nederlands Team Kampioenschap Poker 2018
Ermelo Geplaatst 13 januari 2019

Op zaterdag 12 januari vond de finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker plaats. De beste 24 teams streden in hotel de Heerlickheijd te Ermelo om de titel ‘Nederlands Kampioen Team Poker'. De finale werd live uitgezonden via een professionele livestream met deskundig commentaar.

De beste pokerteams van Nederland strijden tegen elkaar
De 24 teams hadden zich bij een van de 50 voorrondes door heel Nederland geplaatst voor de finale. Tijdens de voorrondes konden teams zich plaatsen voor de halve finale. Tijdens die halve finales gingen de beste 20% teams door naar de finale. Ook waren er 7 teams die zich tijdens de voorrondes rechtstreeks plaatsten voor de finale. Een team kon rechtstreeks naar de finale als zij vier halve finale tickets hadden gewonnen. Na drie rondes plaatsten de 6 beste teams zich voor de laatste 2 sit & go rondes. Deze 6 teams zouden onderling uitmaken welk team zich tot kampioen mocht kronen.

Slechts 6 teams plaatsten zich voor de finalerondes
Bovenin was het erg spannend. Tussen de nummers 6 en 10 zaten slechts 8 punten. Het was Rope a Dope uit Slootdorp dat mede dankzij twee overwinningen in de derde ronde de leiding hadden met 61 punten. De tweede plek was met 58 punten voor Turn a Good River uit Slootdorp met ONK Poker teamlid Stan Scholten in de gelederen. Team GPT uit Tilburg sloot aan op de derde plek met eveneens 58 punten. De vierde plek was voor Bubblebitches uit Arnhem met 55 punten en de vijfde plek was voor Dreamteam uit Terheijden die zich tijdens de voorrondes rechtstreeks hadden geplaatst voor de finale. Het laatste team dat door mocht naar de finale waren de Hofdames uit Deventer. Zij waren het eerste geheel vrouwelijke pokerteam dat de finale wist te bereiken. Met 48 punten plaatsten Sisca Bronswijk, Denise Dam, Silvia van der Meer en Brenda Oosterbeek als laatste team voor de twee finale sit & go's.

De absolute finale
Tijdens de finale rondes waren het Turn a Good River die in de eerste ronde maar liefst 30 punten wisten te verzamelen! Zij namen daardoor afstand van de rest van het veld. Rope a Dope bleef nog enigszins in de buurt, maar het kon bijna niet meer misgaan voor Turn a Good River. Toch gebeurde bijna het onmogelijke. Tijdens de laatste rond scoorde Turn a Good River slechts 7 punten, waardoor de Hofdames en Team GPT opeens erg dichtbij leken te komen! Rope a Dope kende ook een wat mindere laatste ronde waardoor zij genoegen moesten nemen met een vijfde plaats. Team GPT had nog 3 spelers in het toernooi terwijl alle teamleden van Turn a Good River al uitgeschakeld waren. Als 2 spelers van Team GPT hun ronde zouden winnen, dan zouden zij de nieuwe kampioen zijn. Uiteindelijk zaten 2 spelers heads-up.. maar zij wisten zij hun tafel niet te winnen waardoor de armen de lucht in konden bij Stan Scholten, Dyon Scholten, Wesley Valk en Remco Klein van Turn a Good River!

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

WAUW Harderwijk Online Marketing
Work&Life Center
Ongediertebestrijder Ermelo Van der Linde Dienstverlening
Houthandel Ermelo Albert van der Horst
Gewoon Cobi Life en Business Motivator
Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo