Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Harderwijk krijgt bijna 7 miljoen euro van rijk voor woningbouwimpuls

Harderwijk krijgt bijna 7 miljoen euro van rijk voor woningbouwimpuls
Geplaatst 20 februari 2021

De gemeente Harderwijk krijgt opnieuw een belangrijke financiële bijdrage van het rijk uit de woningbouwimpuls van het kabinet voor fase 3 van het Waterfront. In 2020 kreeg Harderwijk ook al een bijdrage vanuit het rijk voor de wijk Harderweide.

Er was een bijdrage aangevraagd voor woningbouw in Waterfront
In totaal ontvangt de gemeente Harderwijk bijna 7 miljoen euro. "Wij hebben bij het indienen van de aanvraag extra ingezet voor woningbouw van fase 3 in het Waterfront", aldus wethouder Bert van Bijsteren. Sinds 2019 is Harderwijk bezig met de ontwikkeling van fase 3 Waterfront en inmiddels gaan verschillende marktpartijen het gebied ontwikkelen.

"We zijn enorm blij dat het rijk ons als gemeente Harderwijk voor de tweede keer zo'n enorm bedrag toekent." zegt Van Bijsteren. "We zien dat er veel behoefte is aan betaalbare woningen in Harderwijk. Met de verkregen subsidie wordt het bijvoorbeeld mogelijk meer van dit soort woningen toe te voegen aan het woningbouwprogramma, want de vraag hiernaar is groot. Voorstellen daarvoor gaan binnenkort al naar de gemeenteraad. En we zullen zoeken naar mogelijkheden om nog meer en met name nog sneller dit programma te gaan bouwen in het Waterfront. Dat is ook de wens van de gemeenteraad. De plannen liggen daarvoor klaar!"

Het kabinet heeft 266 miljoen beschikbaar gesteld voor de bouw van 45.000 huizen
In totaal dienden 53 gemeenten projecten in. Het project van de gemeente Harderwijk is één van de 30 projecten die nu in aanmerking komen voor een bijdrage. De doelstelling van deze extra impuls is om landelijk bij te dragen aan de bouw van ten minste 45.000 woningen. Het geld komt uit een pot van in totaal 1 miljard euro die het kabinet in 2019 beschikbaar stelde om de woningnood aan te pakken. Op dit moment komt Nederland ruim 300.000 woningen tekort.

Fase 3 Waterfront krijgt bijna 900 woningen
Het wordt een levendige en toegankelijke woonwijk, waarbij het deelgebied De Stadswerven, het gebied tussen de Vissershaven en de Lelyhaven, qua uiterlijk aansluit op het karakter van de binnenstad. De Kades, het gebied tussen de Lelyhaven en de N302, krijgt een meer stedelijk, industrieel karakter. De wijk wordt niet alleen volledig aardgasvrij, maar ook zoveel mogelijk energieneutraal. Woningen worden zo circulair mogelijk gebouwd en de buitenruimte zo ingericht dat biodiversiteit toeneemt en er voor de lange termijn een klimaatadaptieve woonwijk ontstaat. De eerste woningen gaan in april 2021 in de verkoop.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Oranjevereniging Ermelo
In Between Curtains en Carpets
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats