Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Molen De Hoop ondergaat metamorfose

Molen De Hoop ondergaat metamorfose
Binnenstad Geplaatst 27 maart 2021

Stellingmolen krijgt (nieuwe) bewoners.

De Harderwijkse molen De Hoop wordt op dit moment flink verbouwd. De mengzolder (1e verdieping) en het bakkerijmuseum krijgen een complete metamorfose. Als de verbouwing klaar is zal de fictieve familie De Hoop de molen aan de Havendijk betrekken. Bakker Aaltje, molenaar Eibert en hun zoontje Dries staan na de heropening vervolgens klaar om gasten van jong tot oud een onvergetelijke rondleiding te bezorgen in "hun" molen.

Meer beleving
Molen De Hoop herbergt bijzondere schatten en verhalen die het tentoonstellen en vertellen meer dan waard zijn. Jaarlijks leiden gidsen vele gasten rond en vertellen vol enthousiasme over de Harderwijkse molen. Ook zonder gids kan men De Hoop ontdekken. Na de verbouwing kom je dan wel op diverse plekken in de molen de familie De Hoop tegen. Bakker Aaltje ontvangt de mensen in haar bakkerijmuseum en molenaar Eibert is voornamelijk op de mengzolder te vinden. Kleine Dries duikt overal en nergens op en zal met name aan kinderen de geheimen van de molen onthullen. Het bakkerijmuseum en de eerste zolder worden hiervoor compleet gethematiseerd en voorzien van meer beleving. Met name de jongere bezoekers zullen hierdoor minstens zo enthousiast raken over de molen als hun ouders en grootouders.

Handige kleinzoons
De voorbereidingen voor de verbouwing zijn al sinds medio 2020 in volle gang. Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen door mee te helpen met het uitzetten en schrijven van de verhaallijnen en het uitzoeken van de collectiestukken. Zelfs handige kleinzoons van vrijwilligers zijn ingeschakeld om kasten en kisten te timmeren. Onder toeziend oog van vrijwillige molenaars en bakkers is het bedrijf Jora Vision deze week bezig om de molen daadwerkelijk aan te kleden en de bijzondere collectiestukken op hun definitieve plek te zetten.

Klaar voor opening
Eind deze maand is de verbouwing afgerond. Als de coronamaatregelen het toelaten wordt de molen feestelijk "heropend".

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Bloembinderij Rooze Putten
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
Oranjevereniging Ermelo
Notaris Ermelo Doorn Jacobs Notarissen
Wok Inn Ermelo