Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Doe ook mee met beplantingsproject Putten in het Groen

Doe ook mee met beplantingsproject Putten in het Groen
Geplaatst 26 maart 2021

Woont u in het buitengebied van Putten en heeft u een erf of ander perceel in het buitengebied? Dan kunt u uw bezit nog waardevoller maken voor de natuur.

Maak uw perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Putten in het Groen! Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Speciaal project
Om dit te realiseren is er een speciaal beplantingsproject voor inwoners van het buitengebied van Putten. Zij krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Putten en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. Vorig jaar was het project gericht op vergroening van recreatieparken. Dit jaar ligt de nadruk op de bewoners en gebruikers van het buitengebied van Putten maar ook recreatiebedrijven kunnen zich nog aanmelden.

Van aanvraag tot aanplanten
Heeft u belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met u naar de mogelijkheden van landschapselementen op uw terrein. De adviseur kan u bezoeken om deze mogelijkheden te bekijken. SLG houdt zich strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Vanwege maatregelen rondom het coronavirus is het ook mogelijk om een adviesgesprek digitaal te regelen. Op basis van deze informatie ontvangt u kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Later dit jaar wordt het uitgedeeld.

Doe ook mee
Lever ook een bijdrage aan een aantrekkelijk Veluws buitengebied. Wilt u meer informatie of aanmelden voor het project? Kijk eens op https://landschapsbeheergelderland.nl/putten-in-het-groen/. Wees er op tijd bij.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Notaris Ermelo Doorn Jacobs Notarissen
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Wok Inn Ermelo