Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

‘We hebben er een geitje bij'

‘We hebben er een geitje bij'
Geplaatst 23 januari 2016

Staat centraal tijdens Nationale Voorleesdagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m 6 februari staat het Prentenboek van het jaar centraal.


‘We hebben er een geitje bij'. Deze 10 dagen staan in het teken van voorlezen aan kinderen t/m 6 jaar. Bibliotheek Noordwest Veluwe haakt natuurlijk graag aan en organiseert diverse activiteiten, zoals het voorleesontbijt en twee theatervoorstellingen.

Voorleesontbijt
Het Nationale Voorleesontbijt vormt traditioneel de start van de Nationale Voorleesdagen. Overal in het land worden hierbij bekende namen ingezet om te komen voorlezen.
Op woensdag 27 januari komt oud-teamassistent politie Elly Knook in Bibliotheek Elspeet voorlezen aan groep 2 van de Eben Haëzerschool. In Nunspeet komt burgemeester Van Hemmen voorlezen aan een groep van De Arend, in Ermelo komt burgemeester Baars voorlezen aan groep 1/2 van De Cantharel en in Putten leest wethouder Kleijer voor aan een groep 1/2 van de Gabriëlschool (Bijstergoed).
Op vrijdag 29 januari leest burgemeester Van Schaik in Bibliotheek Harderwijk voor aan kinderen uit groep 1/2 van Het Startblok.

ermelo, putten, harderwijk, allesvan, bibliotheek, geitje 

Boekpresentatie/voorlezen in Harderwijk
Patou Estourgie heeft 2 prentenboeken geschreven en geïllustreerd. Zij komt op 27 januari haar boeken presenteren en er uit voorlezen tijdens het wekelijkse uur voorlezen en knutselen in Bibliotheek Harderwijk.

Kindertheater ‘We hebben er een geitje bij'
Naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar heeft Kindertheater B.J. Brillekip voor de bibliotheek een leuke voorstelling gemaakt.
Mik en Nik gaan op bezoek bij de boerderij van boer Biet. Op de boerderij zijn veel dieren. Er is een paard, een kip, een konijn, een koe, een varken EN een verrassing! Mik en Nik zijn reuze nieuwsgierig. Samen met boer Biet bekijken ze alle dieren en wat komt er uit het laatste hokje tevoorschijn?
Deze uitvoering van We hebben er een geitje bij! is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen zoveel mogelijk bij het verhaal betrokken worden. Na afloop mogen de kinderen knuffelen met de dieren, en maken we er samen een feestje van!
Deze voorstelling is op zaterdag 30 januari in Bibliotheek Harderwijk te zien, en op zaterdag 6 februari in Bibliotheek Putten. Aanvang beide keren 15.15 uur.
Kaartverkoop via kaartverkoop@bibliotheeknwveluwe.nl of via de desbetreffende bibliotheken.

Cadeautje voor nieuwe leden
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen 0-6-jarigen gratis als lid van de bibliotheek worden ingeschreven. Voor hen ligt er ook een leuke verrassingstas klaar! (zo lang de voorraad strekt)

Algemeen
De Nationale Voorleesdagen hebben als doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind' is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Een vierjarige die niet wordt voorgelezen kent gemiddeld 1.500 woorden, een vierjarige die wel wordt voorgelezen zo'n 3.500 woorden!

Prentenboek van het Jaar
We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe, is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2016. Het boek speelt een centrale rol in de campagne van De Nationale Voorleesdagen 2016.
In We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.
Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen hiernaast nog negen andere prentenboeken uit het aanbod van prentenboeken die in 2014 verschenen.


Meer informatie | http://www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/home.html

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Supermarkt - Ermelo PLUS Alberts
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health Ermelo
Ongediertebestrijder Ermelo Van der Linde Dienstverlening
Rondvaart Varen Harderwijk Twee Gebroeders
Tuincentrum Ermelo Groencentrum Lammert van Nijhuis