Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Psychiatrisch patiënt trapt beveiliger GGZ-instelling in Ermelo

Psychiatrisch patiënt trapt beveiliger GGZ-instelling in Ermelo
Geplaatst 1 november 2020

‘Ik hak al jullie koppen eraf'
Een klein kind in een sterk, volwassen lijf. Zo omschreef advocaat Schwartz zijn cliënt Y.G. vrijdag in de rechtszaal in Zutphen.

De 37-jarige man van een GGZ-instelling in Ermelo trapte een beveiliger in juli tegen de borst. Hij kreeg daarvoor drie dagen cel en een week voorwaardelijk.

In februari dit jaar ging het ook al mis met G. Toen bedreigde hij een teamleider van de instelling. ,,Als ik de kans krijg, hak al jullie koppen eraf'', zei hij. Voor beide feiten zat de man drie dagen vast. G. was er vandaag niet bij omdat hij is opgenomen.

De man heeft een verstandelijke beperking, een psychotische en een verslavingsstoornis. ,,Een hartstikke leuke jongen maar psychiatrisch is er veel problematiek'', vervolgde de raadsman.

Vrijheid
G. heeft in Ermelo enkele winkelverboden lopen. Het is een opvallende man, met zijn stoere uiterlijk van een rapper, aldus de advocaat. ,,Hij heeft veel in gesloten inrichtingen gezeten maar dat snapt hij niet. Dan is hij een beest in een kooi. In deze instelling krijgt hij meer de vrijheid en dat gaat boven verwachting goed.''

Op deze twee incidenten na dan want de officier van justitie was voornemens een celstraf te eisen. Maar de officier, advocaat en ook de politierechter vroegen zich hardop af op de zitting of dat de juiste weg is.

De officier hield haar eis bij drie dagen cel, die G. al in voorarrest uitzat, en een week cel voorwaardelijk. G. valt al onder een rechterlijke zorgmachtiging en lijkt op zijn plek te zitten. Om die plek te behouden, moet hij zich inhouden.

,,Ik hoop dat u uw cliënt op het hart drukt dat dit echt een laatste waarschuwing is'', besloot de politierechter.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Wok Inn Ermelo
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Finshare
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen