Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< juli 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
1
2
3
27
4
5
6
7
8
9
10
28
11
12
13
14
15
16
17
29
18
19
20
21
22
23
24
30
25
26
27
28
29
30
31

Fete de la Musique viert 10-jarig jubileum

Fete de la Musique viert 10-jarig jubileum
Ermelo Geplaatst 20 juni 2017

Het is van oorsprong een Frans straatfeest, overgewaaid naar Nederland en in tien jaar tijd uitgegroeid tot het bekendste muziekevenement van Ermelo: Fête de la Musique. Het evenement bereikt dit jaar een mijlpaal, Fête de la Musique bestaat namelijk tien jaar!

Extra reden voor een groots jubileumfeest. Op zaterdag 24 juni wordt het centrum van Ermelo omgetoverd tot het decor voor muziek, zang, dans en overige podiumkunsten. Voor een dag fungeren winkels als podia, kerken worden concertzalen en de straat verandert in een dansvloer. Bienvenue, welkom!

‘Fête de la Musique is natuurlijk altijd al een feestje, maar dit jaar heeft het feest een extra bijzonder tintje. Omdat het evenement tien jaar bestaat willen we dat extra vieren. En wij niet alleen. Er zijn in totaal 110 aanmeldingen binnen gekomen van enthousiaste groepen zangers, dansers en musici die graag het jubileum met ons meevieren, een absoluut record!' aldus de organisatie. Het belooft deze editie dan ook weer een zeer afwisselend programma te worden. De aftrap voor Fête de la Musique wordt gegeven door het leerlingenorkest van Cultuurkust Harderwijk. Wat de bezoeker verder kan verwachten? De organisatie vertelt: ‘Koren, bands, soloartiesten, muzikanten, dansgroepen, cabaratiers, workshops... alles krijgt een plekje tijdens het feestelijke evenement. Het aantal locaties is dit jaar wederom gestegen tot maar liefst 35 en er komt een extra buitenpodium bij De Molenaer en Café de Veluwe. Zo ontstaat een twee kilometer lange verbinding die begint bij de Lukaskerk en eindigt bij de muziektent op 't Weitje. Het volledige programma met alle optredens is terug te vinden op de website www.ermelosemuziekfeesten.nl.'

Workshops
Een mooie aanvulling zijn dit jaar de vele workshops die het programma extra divers maken. Nog nooit was er zoveel animo om workshops te verzorgen als dit jubileumjaar. Zo kunnen liefhebbers de heupen flink losschudden tijdens de workshops Zumba of Salsa, wordt er flink gelachen tijdens de workshop Standup Comedian en organiseert Randmeerconcerten de workshop Klassieke Muziek. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten tijdens de workshop Muziek op Schoot.

Kunst- en streekmarkt
Een extra verbinding tussen de locaties ontstaat door de uitgebreide streekmarkt, georganiseerd door Streek Evenementen uit Heerde. Streek Evenementen is ondertussen al diverse jaren partner van Fête de la Musique. De gezellige markt is een mooie aanvulling op het evenement en loopt vanaf de Rabobank richting 't Weitje. De kunstmarkt, initiatief van Kunstenaarscollectief Ermelo, presenteert zich dit jaar op het 't Weitje. Onder het genot van optredens die plaatsvinden in de muziektent, kunnen bezoekers het werk bewonderen van kunstenaars uit Ermelo en de regio.

Bijzonderheden
De feestelijke editie van Fête de la Musique valt dit jaar toevallig samen met Ringrijderij. Het ringrijden vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarna is er van 21.00 tot 22.00 uur nog een muzikaal optreden op het podium op het Pauwenplein. Fête de la Musique wordt ook dit jaar weer traditiegetrouw afgesloten in de Immanuelkerk met een muzikaal concert van het Symfornieorkest, onder leiding van Roeloef Klaassen.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Klapwijk Mannenmode Ermelo
In Between Curtains en Carpets
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Oranjevereniging Ermelo