Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

Jan van Meerveld wint plankentoernooi TVP

Jan van Meerveld wint plankentoernooi TVP
Putten Geplaatst 2 juli 2014

De derde editie van het plankentoernooi werd bij TVP gewonnen Jan van Meerveld. In de finale rekende hij in drie games af met titelhouder Eward Cozijnsen.

Op de foto de finale met links Van Meerveld en rechts Cozijnsen

De plankentoernooien (ook WUTTO genoemd) schieten als paddenstoelen uit de grond en ook TVP is in 2012 begonnen met zo'n toernooi, waarbij de tafeltennissers allemaal met eenzelfde batje spelen met kaal noppenrubber. Het aardige van dit spel is dat materiaal en effect zo goed als geen invloed op het spel hebben en het op de basisbeginselen van het tafeltennis aankomt. In de nieuwste variant wordt er gespeeld met schuurpapier op het hout in plaats van noppenrubber.

In verband met de wedstrijd Nederland - Chili werd het plankentoernooi voor de jeugd uitgesteld naar het najaar.

Bij de senioren waren Eward Cozijnsen en Jan van meerveld, die de poules wonnen voor resp. Martien Jansen en Anton Klaassen. In de kruisfinales rekenden de nummers 1 van de poule af met de nummers 2 zodat Jansen en Klaassen de kleine finale en Cozijnsen en Van Meerveld de grote finale speelden.

De kleine finale was voor Jansen, die met dit materiaal beter uit de voeten kan dan Klaassen. De grote finale was een spannenede en tactisch gespeelde partij. Er werd weinig risico gelopen en er ontstonden lange rally's. Van Meerveld durfde echter op de juiste momenten de net te hoge ballen af te smashen en werd verdiend winnaar van het toernooi. Grossier in toernooititels Cozijnsen moest ditmaal genoegen nemen met de tweede plek.

putten, ermelo, allesvan, tvp, plankentoernooi

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
LowLight Fotografie Menno Kuiper
PtP Bouw- consultancy Harderwijk
Houthandel Ermelo Albert van der Horst