Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

Horseball nieuwe paardensport voor jongeren

Horseball nieuwe paardensport voor jongeren
Ermelo Geplaatst 15 december 2014

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is een nieuwe paardensport gepresenteerd met de naam Horseball. In tegenstelling tot andere disciplines, zoals dressuur en springen, is horseball een teamsport.


Er zitten elementen in van handbal en basketbal.

Paardensportbond KNHS in Ermelo ziet steeds vaker jongeren afhaken omdat ze dressuur en springen saai vinden. Met deze explosieve teamsport hoopt de bond jongeren te behouden.

Bij horseball nemen twee teams van 4 ruiters/amazones het tegen elkaar op. Ze moeten een bal met leren handvatten oprapen of afpakken van de tegenstander. Na de bal tenminste driemaal te hebben overgespeeld aan drie verschillende spelers van dezelfde ploeg, mag een team proberen een doelpunt te scoren. De spelers hangen naast hun paard. De stijgbeugels zijn onder het dier vastgemaakt, zodat het zadel er niet aan één kant afglijdt.

Horseball vereist een goede beheersing van het paard. Je moet goed kunnen sturen en draaien. Daarnaast heb je een explosief en wendbaar paard nodig, omdat het speelveld 60 meter lang is.

Volgens Pieter Vrijdag van de Horseball Vereniging Nederland was horseball oorspronkelijk 'het polo voor de armen'. In Frankrijk is het zeer populair en ook in landen als Portugal en België wordt het al veel gespeeld. In Nederland is de sport nog klein, maar daar komt als het aan de Horseball Vereniging Nederland ligt verandering in.


Meer informatie | www.omroepgelderland.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Concerned B.V.
Bierbrouwerij De Uddelaer
Index Software
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen
Garagedeuren Ermelo VaNi