Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Boekenweek 2018 in teken van Natuur

Boekenweek 2018 in teken van Natuur
Geplaatst 27 februari 2018

De 83ste Boekenweek vindt plaats van 10 t/m 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. De Boekenweek is hét literaire hoogtepunt van het jaar en deze week laat de Bibliotheek Noordwest Veluwe niet ongemerkt aan zich voorbij gaan.

Graag presenteren wij, naast de collectie mooie boeken, ook een aantal leuke activiteiten die georganiseerd worden voor en tijdens de Boekenweek.

Lezingen
Op 8 maart komt Connie Palmen in Theater Stroud in Putten. Romancier en filosoof Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ronald Giphart, alleskunner onder de Nederlandse schrijvers, komt op 15 maart naar Veluvine Nunspeet. Kaartverkoop verloopt via de theaters.

Open podium voor natuurorganisaties
Diverse natuurorganisaties zijn uitgenodigd om zich op zaterdag 17 maart in een Bibliotheekvestiging te komen presenteren. In Bibliotheek Harderwijk is daar gehoor aan gegeven en kunt u deze dag kennismaken met Kijktuinen Nunspeet, Amateur Fotografen Vereniging de Iris Harderwijk en Centrum voor Natuur en Milieu De Hortus Harderwijk.

Boekenweekmagazine
Tijdens de Boekenweek biedt de Bibliotheek haar leden het Boekenweekmagazine aan. Dit jaar komt het magazine tot stand in samenwerking met het AD. Het Boekenweekmagazine is al jaren een bron van inspiratie met bijzondere interviews, exclusieve reportages en actuele boekentips. Ook via de presentaties in de Bibliotheek doet u inspiratie op voor boeken die passen bij het thema.

Boekenweekgeschenk en -essay

De boekhandel geeft al jaren een Boekenweekgeschenk cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk 2018 dat als titel ‘Gezien de feiten' draagt. Op zondag 18 maart kan, met het Boekenweekgeschenk, de hele dag vrij gereisd worden met NS. Het essay bij het thema van de Boekenweek 2018 is geschreven door Jan Terlouw en heeft als titel ‘Natuurlijk'.

Inspiratie Natuur
De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee. Terug te vinden in de hedendaagse literatuur: Grip (Stephan Enter), Leven van Pi (Yann Martel) en in Zeitoun (Dave Eggers), maar ook in klassiekers als Nooit meer slapen (W.F.Th. Hermans), Robinson Crusoe (Daniel Defoe) en Moby Dick (Herman Melville). Solar (Ian McEwan) en Smeltend ijs (Ilja Trojanow) zijn literaire verhalen over bedreiging van natuur en klimaat. De typische Hollandse landschappen spelen een literaire hoofdrol in Natuurdagboek (Nescio) en Boven is het stil (Gerbrand Bakker). En er is een fascinerende literaire dierentuin. Schrijvers kruipen graag in de huid van dieren, Anton Koolhaas en Toon Tellegen doen dit meesterlijk, maar ook: Dagboek van een Poes (Remco Campert), De Ruiter (Jan van Mersbergen) en De verwarde cavia (Paulien Cornelisse). Midas Dekkers is een van de vele biologen in de Nederlandse letteren, van hem is de onvergetelijke quote: "Echte fauna en flora kennen de mensen vooral van de slager en de groenteboer". Daar zullen dit jaar in de Boekenweek de boekhandel en bibliotheek bij komen.

Meer informatie
Op onze site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl, onder agenda, vindt u aanvullende informatie over de activiteiten.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Ongediertebestrijder Ermelo Van der Linde Dienstverlening
Overkapping Ermelo Klusbedrijf vd Riet
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Rondvaart Varen Harderwijk Twee Gebroeders
LifeVantage Nederland Gezondheids Producten
Bakkerij Harrie van Looijengoed