Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Boer Boris centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen

Boer Boris centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen
Geplaatst 18 januari 2015

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 21 t/m 31 januari staat, zoals de naam al zegt, voorlezen centraal. Daarom organiseert Bibliotheek NW Veluwe tijdens deze dagen een voorleesontbijt met de burgemeesters,


voorlezen met een vertelkastje op de woensdagmiddagen en een poppenvoorstelling over Boer Boris in Ermelo en Putten.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen hebben als belangrijkste doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar, met het kind van 3 jaar oud dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt als centrale middelpunt.

Prentenboek van het jaar
Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2014, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal.

Voorleesontbijt
Ook in 2015 komen de burgemeesters in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens een voorleesontbijt op 21 januari voorlezen, om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. In elke plaats is hiervoor een groep peuters/kleuters van een peuterspeelzaal en/of kinderdagverblijf uitgenodigd.

Poppenvoorstelling
Het prentenboek van het jaar is door Poppentheater Peterselie bewerkt tot de poppenvoorstelling De boerderij heeft een dagje vrij. Deze voorstelling, geschikt voor peuters en kleuters, is te zien op zaterdag 24 januari in Bibliotheek Ermelo en op 31 januari in Bibliotheek Putten. Beide voorstellingen beginnen om 15.15 uur. Kaarten hiervoor kosten € 2,50 p.p. en zijn te verkrijgen via kaartverkoop@bibliotheeknwveluwe.nl en Bibliotheek Ermelo en Putten.

Voorlezen met een vertelkastje
Om voorlezen te promoten wordt er tijdens de Nationale Voorleesdagen op de woensdagmiddagen in elke bibliotheekvestiging voorgelezen met een vertelkastje. Met een vertelkastje, ook wel Kamishibai geheten, zijn illustraties van een boek omgezet in grote platen. Hierdoor hebben kinderen veel om te bekijken, en worden ze dus als vanzelf meegenomen in het verhaal.

Cadeautje voor nieuwe leden
Alle kinderen tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een feestelijke welkomsttas met daarin o.a. een vingerpoppetje van Boer Boris (zolang de voorraad strekt).


Meer informatie | http://www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Shiatsu - Ermelo Jacobi Shiatsu en Stoelmassage
Stichting Dagbesteding Smart
Heerlickheijd van Ermelo
Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Auto Garage - Ermelo Vakgarage Kievit
RJ Automatisering