Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

De grote eikapseljacht is van start gegaan!

De grote eikapseljacht is van start gegaan!
Geplaatst 2 april 2015

Op zoek naar eieren van roggen & haaien Rennend over het Dolfinariumstrand ging groep 8 van basisschool de Bogen uit Harderwijk vanochtend op zoek naar verstopte eieren van roggen en haaien.


Ze gaven daarmee het startschot voor de nationale Eikapseljacht, een zoektocht naar uitgekomen eieren van roggen en haaien die in Engeland al jaren succesvol is.

In de Noordzee komen oorspronkelijk tenminste zeventien soorten roggen en haaien soorten voor. Hoewel deze bijzondere dieren ongevaarlijk zijn voor de mens, worden veel van hen bedreigd in hun voortbestaan. Dit is een slecht teken! Deze dieren zijn heel belangrijk voor het ecologische evenwicht van de zee.

Registratie gevonden eikapsels
In Engeland wordt De Grote Eikapseljacht al jaren met succes georganiseerd: meer dan 10.000 kinderen zoeken daar elk jaar weer mee aan de zoektocht langs de kust. Ook in Nederland willen wij ons steentje bijdragen aan het behoud van deze bijzondere dieren. De gevonden eikapsels leveren een schat aan informatie over het aantal verschillende haaien en roggen. Ook geven ze een goede indicatie van paai- en opgroeigebieden. Het is daarom belangrijk dat alle langs het strand gevonden eikapsels worden geregistreerd.

Behoud roggen en haaien
De Grote Eikapseljacht is een initiatief van de Dutch Shark Society in samenwerking met de Britse SharkTrust, het Dolfinarium en Sportvisserij Nederland (haaien- en roggenzoek: Sharkatag www.haairog.nl). Voor meer informatie en het melden van op het strand gevonden haaien- en roggeneieren ga je naar: http://www.eikapsel.org


Meer informatie | Bedrijfspresentatie Dolfinarium

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Beauty Farm Sauna Drôme
Bekleding Ermelo v.o.f. In Between
Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs
Rondvaart Varen Harderwijk Twee Gebroeders
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health Ermelo
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk