Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< september 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
1
2
3
4
36
5
6
7
8
9
10
11
37
12
13
14
15
16
17
18
38
19
20
21
22
23
24
25
39
26
27
28
29
30
 
 

Kritische vragen omtrent Centrummanager Ermelo beantwoord

Kritische vragen omtrent Centrummanager Ermelo beantwoord
Ermelo Geplaatst 17 september 2013

Maandagavond 16 september jl. waren alle 162 betrokken winkeliers uitgenodigd door de gemeente Ermelo in De Dialoog. Het betrof een informatieavond over het invoeren van reclamebelasting...


Ongeveer een vijfde van de aangeschreven winkeliers gaven daadwerkelijk acte de présence

centrum, manager, ermelo, allesvan, ove, gemeente

Wethouder Jan van den Bosch beet het spits af, om vanuit het college nog eens te benadrukken, waarom de gemeente Ermelo achter de invoering van het centrummanagement staat. Na een nader inleidend betoog van Dick van Leeuwen (OVE) en Anton Bos (projectleider bij de gemeente Ermelo), was het woord aan Nienke van Gerwen (BRO), met een Power Point presentatie over het wel en wee van de invoering van centrum management in de gemeente Ermelo.

centrum, manager, ermelo, allesvan, ove, gemeente

Kwartiermaker Nienke maakte haar serieuze verhaal grondig af en kreeg reeds enkele vragen uit het publiek. Daarna was het de beurt aan de voorzitter van de winkeliersvereniging in Geldrop, alwaar per 1-01-2013 een centrummanager bestaat. Qua inwonertal en budgettair een vergelijkbare gemeente. Groot verschil is wel dat de vereniging heeft gekozen voor een ingezetene als centrummanager, welke op die manier al was ingewerkt in de gemeente, maar er aan de andere kant ook niet objectief in stapt.

centrum, manager, ermelo, allesvan, ove, gemeente

De OVE-voorzitter luidde de pauze in en daarna was het tijd voor een vragenronde; vragen waren er over de financiering van de perceptiekosten en of het plafond vaststaat. Dit was volgens dhr. Bos het geval en hiervan komt nog een bevestiging. Vacature: de centrummanager wordt door het stichtingsbestuur geselecteerd. Participatie recreatiebedrijven: Niet in beginsel. Luwte verkeer Stationsstraat ter hoogte van 't Hoekje; de openbare ruimte wordt heringedeeld vanaf 2014. Na 3 jaar? Er moet dan weer een enquête komen met weer een officiële aanvraag vanuit de OVE.

Anton Bos: In de eerste week van oktober 2013 kan de stemgerechtigde op 3 dagen stemmen onder toeziend oog van een notaris. Er is nog een mogelijkheid tot een 1 op 1 gesprek. Een ieder krijgt nog een persoonlijke uitnodiging voor de stemming. Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen hun stem laten horen. Natuurlijk liever voor, maar anders maar tegen. Dit is altijd beter dan de stem niet te laten horen.

Ondernemend Ermelo heeft op dit moment een goede gelegenheid om zich, met een substantiële bijdrage van de gemeente Ermelo van € 33.000.= per jaar, op een hoger plan te begeven. Gemeente Putten is onlangs ook weer gestart met een onderzoek om te komen tot reclamebelasting...

tekst en foto's: Alles van Ermelo


Meer informatie | OVE

« terug

OVE ( Ondernemers Vereniging Ermelo )
Adresgegevens
Postbus 111
3850AC Ermelo


Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
In Between Curtains en Carpets
Oranjevereniging Ermelo
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Wok Inn Ermelo