Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< september 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
1
2
3
36
4
5
6
7
8
9
10
37
11
12
13
14
15
16
17
38
18
19
20
21
22
23
24
39
25
26
27
28
29
30
 

Column dickblaft® : Proef en beleef(d)

Column dickblaft® : Proef en beleef(d)
Ermelo Geplaatst 12 juli 2014

Ook deze week weer een verslag vanuit mijn blauwe bovenraam dat uitkijkt over de uigestrekte Stationsstraat en het prominente Pauwenplein (foto Love Hendels: Arjan Berends)

De vereende winkeliers en uitbaters zijn al ruim een jaar geleden begonnen het centrum nieuw leven in te blazen met gezellige evenementjes. Deze zaterdag heette het "Proef&Beleef". De langste proeverij van Nederland ofzo. De Centrummanager hoefde er nauwelijks iets aan te doen. Eigenlijk is het enige wat hij zou kunnen verbeteren aan de winkelstraat deze een stuk in te korten. De straat is gewoon te lang voor één evenement. Maar, daar waar het speelde, was het gezellig. In de Enk zong de mooie dochter van de lelijke drummer de sterren van de Hema.

ermelo, allesvan, proef, beleef, blog

De wat rustiger stukken straat werden opgevrolijkt door het vaste dweilorkest van BeterErmelo, "de Lovehandles". Altijd leuk om naar te kijken en luisteren al ken ik het repertoire inmiddels uit mijn hoofd. Wel leuk dat ze halverwege een ander jasje aantrekken, dan klinken dezelfde nummers toch weer anders. De formulie is beproefd: Hier een hapje, daar een drankje. Zelfs mijn favoriete bierbrouwer stond het VeluwsBlond te tappen bij de Griek op de stoep. Dit was de tweede jaargang van dit evenementje en eerlijk is eerlijk: het wordt ieder jaar beter. Pas op dat het toch weer niet een verkapte braderie wordt waar de ambulanten hun restanten komen ruimen, want daarmee moeten we de lege gaten niet gaan opvullen. Er zijn wat verbeterpuntjes vanzelfsprekend. Cocky was veel te snel door zijn nasiballen heen en ze mogen best wat groter. Een goed idee van Geert was om volgend jaar Pauwtjes in omloop te brengen. Zilveren en gouden Pauwtjes, die respectivelijk €1,- of € 10,- waard zijn. Overal met gelijke munt betalen. Goede tip van Geert, die trouwens ook de lekkerste rosé op zijn stoep had. Een gratis tip van dickblaft betreft de (tijdelijke) kookwinkel ter hoogte van het Gemeentehuis. Ga snel een pannetje kopen, dan blijft hij misschien. Beleefd als ik ben ging ik nooit meer dan drie keer langs hetzelfde kraampje om te proeven. Was ook beter voor mijn eigen lovehandles.

ermelo, allesvan, dickblaft®, column, blog

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl

 


Meer informatie | http://www.dickblogt.nl/

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Klapwijk Mannenmode Ermelo
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Bloembinderij Rooze Putten