Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< maart 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
1
2
3
4
5
10
6
7
8
9
10
11
12
11
13
14
15
16
17
18
19
12
20
21
22
23
24
25
26
13
27
28
29
30
31
 
 

Column dickblaft: Fiets m dr in...

Column dickblaft: Fiets m dr in...
Ermelo Geplaatst 21 februari 2015

Nu we helaas een half jaar langer moeten wachten op de renovatie van het laatste stuk Stationsstraat, proberen we maar te genieten van het stuk dat al klaar is. Deze week zijn er prachtige stalen fietsenrekken geplaatst.

ermelo, allesvan, blogt, dick, blaft

Héél veel stalen fietsenrekken. Ik hoop van ganser harte voor de winkeliers dat er ooit ook daadwerkelijk zoveel fietsen tegenaan komen te staan. Zonder fietsen zijn die rekken weliswaar veel en veel mooier, maar de bedoeling is dat er mensen per fiets maar het centrum komen en hun fiets parkeren tegen zo'n mooi glimmend rek.Het zal mij niet verbazen als er dit najaar nog driemaal zoveel van die mooie rekken in de andere helft van de straat zullen verschijnen. Gelooft u mij; ik ben even niet cynisch, want ik vind ze écht mooi. We beginnen nu daadwerkelijk iets terug te zien van die pakweg elf miljoen die de opknapbeurt kost. Heel veel hele mooie stalen fietsenrekken. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat ze ook nog eens behoorlijk multifunctioneel zijn. Een hordeloop als tegenhanger van de Alpe ‘d Huzes of een wereldrecord met kinderen aan de rekstok is zó georganiseerd. Vanzelfsprekend zien we liever veel fietsen met evenzoveel volle fietstassen, maar dan moet er nog wel wat veranderen. En snel ook, anders hebben we straks ook heel veel ruimte voor overdekte fietsenstallingen. Inderdaad, in de lege winkels. Ik heb een slimme winkelier gekend die dag-in-dag-uit ‘s morgens vroeg drie fietsen in het fietsenrek voor zijn eigen winkel zette. Om kwart over zes zette hij ze met een tevreden glimlach alle drie weer terug in zijn schuurtje. Hij wist dat het hielp. Veel fietsen voor je deur gaf de succesvolle indruk die klanten graag zien. Niemand koopt immers graag bij een visboer die niet "loopt". Bij een leeg restaurant vragen wij ons af: waarom?

ermelo, allesvan, blogt, dick, blaft

Bij deze geeft dickblaft een gratis advies voor alle winkeliers en uitbaters in de Stationsstraat: Tik wat dames-, heren- en kinderfietsen op de kop, want al die glimmende lege fietsenrekken geven het centrum anders een troosteloze uitgestorven aanblik. En onderschat het publiek niet door ze ‘s avonds voor het gemak te laten staan, want daar trappen ze écht niet in! Zeker de hedendaagse Ermelose consument niet. Na sluitingstijd moeten alle honderd fietsenrekken weer leeg zijn. Misschien een mooie taak voor de Centrummanager om een rouleer systeem op te stellen waardoor niet steeds dezelfde fietsen voor dezelfde winkel staan... Ik heb nog een lollige paarse damesfiets staan die voor weinig weg mag mensen. Fiets ‘m d'r gerust in.

ermelo, allesvan, dickblaft®, column, blog

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl


Wij nodigen U van harte uit te reageren op dit blog, onderaan dit stukje, op deze website!


Meer informatie | www.dickblogt.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Finshare
Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Notaris Ermelo Doorn Jacobs Notarissen
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo