Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< juli 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
1
2
3
27
4
5
6
7
8
9
10
28
11
12
13
14
15
16
17
29
18
19
20
21
22
23
24
30
25
26
27
28
29
30
31

Column dickblaft: opsporing verzocht!

Column dickblaft: opsporing verzocht!
Ermelo Geplaatst 24 april 2015

Afgelopen week werd in het oostelijk deel van de Stationsstraat een wat verwarde man gesignaleerd. Hij bezocht diverse winkels waarbij hij aangaf in opdracht van de Gemeente Ermelo te handelen.


Hij vroeg naar de eigenaar en probeerde deze ervan te overtuigen dat een verhuizen naar het kern-winkelgebied een verstandige keuze zou zijn. Het gedeelte waar hij nu gevestigd is was op termijn bestemd voor andere ondernemingen dan winkels.

De winkelier belde verbaasd en verbolgen zijn verhuurder op en informeerde hoelang hij nog kon blijven huren op de huidige plek, gezien de informatie die hij zojuist "van Gemeentewege" te horen had gekregen. De verhuurder belt vanzelfsprekend onverwijld met dickblaft® om zijn ongenoegen uit te spreken. Het mooie winkelpandje is zijn oudedagsvoorziening en waarom zou de Wethouder hem zijn tevreden huurder willen ontnemen? Hij begreep er niets van.

De man, die zei in opdracht van de Gemeente te komen, liet geen naam of kaartje achter. Ik ga er voor de volle 100% van uit dat zijn verhaal niet klopt. De Gemeente Ermelo nóch de Centrummanager nóch de Wethouder zou zoiets oneerlijks doen. Maar wie was het dan wel en wie was de opdrachtgever? Iemand met lege winkelpanden in het andere deel van de Stationsstraat? Eén van de laatste nog overeind gebleven projectontwikkelaars? Een overactieve onderzoeker van één van de door de Gemeente ingehuurde adviesburo's? Deze week viel bij velen ook weer een brief met vragen over ons koopgedrag in de bus. De aanhef was: De Gemeente zet zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke winkelgebieden enz. enz. I&O research vraagt namens de Gemeente het hemd van uw lijf om "de ruimtelijke ordening zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen". De uitkomsten dienen soms om bestaande plannen en visies achteraf wetenschappelijk te onderbouwen. De winkelstraat is inderdaad te lang geworden en door in het verleden genomen beslissingen zal een gedeelte mogelijk langzaam van functie veranderen. Maar de man die zegt in opdracht van de Gemeente winkeliers weg te lokken naar "betere" plaatsen moet gevonden worden! Mocht u hem gezien hebben of weten wie de verwarde man is: Houd hem staande of volg hem onopvallend. Probeer een foto te maken! Vraag om zijn identiteitsbewijs, maar speel geen eigen rechter. De man moet de kans krijgen (nog levend) te onthullen wie zijn opdrachtgever is. De benadeelde pandeigenaar stelt een beloning beschikbaar.

ermelo, allesvan, dickblaft®, column, blog

dickblaft® exclusief voor ermelo.nieuws.nl & allesvanermelo.nl


Wij nodigen U van harte uit te reageren op dit blog, onderaan dit stukje, op deze website!


Meer informatie | www.dickblogt.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Wok Inn Ermelo
Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Notaris Ermelo Doorn Jacobs Notarissen
Bloembinderij Rooze Putten
Houthandel Ermelo Albert van der Horst