Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

KLUP genomineerd voor Samen Sterker Fonds

KLUP genomineerd voor Samen Sterker Fonds
Ermelo Geplaatst 24 september 2015

Vijf regionale projecten die bijdragen aan economische vitaliteit, duurzaamheid en/of leefbaarheid verdelen in november een bedrag van € 50.000,-. Voor de gemeente Ermelo is Klup genomineerd.

Marcel Korving (Rabobank Randmeren) overhandigt KLUP en het Rode Kruis Ermelo de nominatie

Rabobank Randmeren organiseert net als vorig jaar een competitie rondom het Samen Sterker Fonds

Klup
Klup is een sociaal platform voor mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, maar dat niet gemakkelijk in eigen omgeving vinden. Op initiatief van het Rode Kruis Ermelo biedt Klup een app die deze mensen koppelt aan lokale partijen, op basis van locatie en interesses. Kluppers kunnen elkaar opzoeken en samen activiteiten ondernemen. Klup is erg blij met de nominatie, het biedt veel mogelijkheden om naamsbekendheid te krijgen en om de doelgroep en betrokken partijen te bereiken.

Het Ermelose initiatief heeft geduchte concurrentie uit vier andere gemeenten:
• Bunschoten: Spakenburg, een Levende Haven. Het initiatief bundelt de belangen van de haven, de werf en de botters met elkaar. Alleen door samenhang en samenwerking kunnen zij blijven bestaan en behoudt Bunschoten-Spakenburg een levende haven.
• Harderwijk: De Diamant van Midden-Nederland. De Diamant is als samenwerkingsverband opgericht om de regionale economie te versterken om daarmee de vitaliteit van de regio te borgen. De bijdrage uit het Samen Sterker Fonds wordt besteed aan ‘Kennis delen,' zowel fysiek als digitaal, in een kennis- en innovatiecentrum.
• Nijkerk: Lokaler. De Lokaler-app zorgt voor meer beleving in het centrum. De app houdt consumenten op de hoogte van actuele aanbiedingen en evenementen. Lokaler zorgt ervoor dat lokale ondernemers en de inwoners van de gemeente Nijkerk elkaar blijven vinden.
• Putten: Stichting Present. In samenwerking met Wehelpen.nl wil Stichting Present Putten het omzien naar elkaar versterken. Door de verbinding met elkaar te zoeken kunnen ze tijdig en flexibel inspelen op 'noodsituaties.' Eerst door de eerste nood te lenigen en daarna door te zoeken naar een structurele oplossing.

Wat is het Samen Sterker Fonds?
Rabobank geeft ieder jaar een deel van haar winst terug aan de samenleving, onder meer via het Samen Sterker Fonds. Het doel van dit fonds is om de economie in de regio aan te jagen. Dit jaar stelt het fonds een bedrag van € 50.000,- beschikbaar, dat verdeeld wordt onder vijf projecten, uit iedere gemeente één. Ieder initiatief ontvangt een bedrag uit het fonds, dat kan oplopen tot € 22.500,- voor het beste project.

Hoe wordt de winnaar bepaald?
Het oordeel van een vakjury, met hierin de vijf burgemeesters en de directievoorzitter van Rabobank Randmeren bepaalt 50% van het eindresultaat. Daarnaast ontvangen de leden van de bank in november een oproep om op hun favoriete project te stemmen. Tot slot kunnen de initiatieven campagne voeren via Facebook om zoveel mogelijk likes te vergaren. Deze laatste twee peilingen tellen ieder voor 25%.

Wat en wanneer?
Deze week werd bekend welke vijf initiatieven de gemeenten gaan vertegenwoordigen. De Facebookactie start medio oktober en de stemronde voor leden begin november. Op 25 november vindt de spetterende slotavond van het Samen Sterker Fonds plaats in het Hart van Holland te Nijkerk. Hier presenteren de genomineerden hun plan voor de vakjury en vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Wok Inn Ermelo
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Houthandel Ermelo Albert van der Horst