Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 capituleert in slotfase

EFC58 capituleert in slotfase
Ermelo Geplaatst 3 oktober 2015

De ploeg van trainer Paul Hartenberg begon slecht aan de wedstrijd en werd, zeker het eerste kwartier volledig overlopen.


EFC'58 capituleert in slotfase en geeft twee dure punten weg!


De Ermeloers mochten over geluk niet klagen want VSCO had na tien minuten spelen al twee goals moeten maken. Eerst schoot Gerwin de Leeuw in kansrijke positie naast en even laten schoot Nick Koele de bal binnen maar zijn harde schot ging via onderkant lat uit de goal. VSCO'61 was de baas op het veld en combineerde er driftig op los maar vergat te scoren.

Bij een uitval van EFC'58 kwam de bal bij Paul van Prehn die niet zelfzuchtig was en bal breed gaf op de vrijstaande Erik Prins. Een 100% kans maar Erik Prins zag zijn inzet geblokkeerd. De bal kwam uit de rebound echter weer bij een EFC speler die uit wilde halen maar onreglementair binnen het strafschopgebied omver werd geduwd. De goed leidende scheidsrechter Jansen kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen, penalty. Eelco Daemen bleef koel en schoot de penalty onberispelijk binnen. Zo kwam EFC tegen de verhouding in op 1-0 en raakte VSCO het initiatief kwijt.

De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op en EFC kreeg in de slotfase zelfs een mogelijkheid op de 2-0 maar het schot van Paul van Prehn ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust was EFC nog een keer gevaarlijk nadat Erik Prins een lange bal van achteruit heel slim, met een man in zijn rug aannam maar zijn pass op Eelco Daemen was net te hard. Het bleef derhalve 1-0 tot aan de rust. Enigszins tegen de verhouding in maar EFC herstelde zich na het eerste kwartier wel!

In de tweede helft nam VSCO direct weer het initiatief en liet het enkele fraaie combinaties zien maar was het telkens weer slordig in de afronding. Na een slippertje van EFC verdediger Kevin Schut op de achterlijn, was VSCO dicht bij de gelijkmaker maar Alex Lubbersen redde uitstekend. EFC was slordig in die fase van de wedstrijd, het verloor elke tweede bal en speelde de bal een paar keer simpel in de voeten van een tegenstander. Toch was de thuisploeg met een lepe counter nog dicht bij de 2-0 toen Gerjan Visser de bal onderschepte. De middenvelder nam veel risico toen hij knap tussen tegenstanders door slalomde maar wist met wat fortuin controle over de bal te houden en gaf deze uitstekend mee aan Eelco Daemen, zijn pass echter was net te scherp. VSCO leek steeds wanhopiger te worden naarmate de tijd verstreek. Het was sterker maar kon dat niet in goals omzetten en moest ook alert blijven op counters van EFC. Uit zo'n counter kreeg Erik Prins de bal, rand 16 aangespeeld en werd onreglementair gestopt. De vrije schop werd echter hard in de muur geschoten, kans verkeken dus. Aan EFC zijde werd Erwin Westerbroek gewisseld, voor hem kwam Vincent van de Heide binnen de lijnen. VSCO drong steeds meer aan en EFC kwam er nauwelijks nog uit. Een vrije schop van VSCO op een gevaarlijke plek werd door de muur gestopt.

Bij EFC werd in minuut 80 Paul van Prehn gewisseld, voor hem kwam Xanthus de Velde Harsenhorst binnen de lijnen. Het eerste balcontact van de invaller zorgde meteen voor een gevaarlijke situatie voor de goal van EFC maar Het leverde de gasten uit Oosterwolde slechts een vrije schop op, waar het niet gevaarlijk uit werd. Trainer Paul Hartenberg wisselde ook Eelco Daemen voor Joey Schuur waarmee de trainer, met het inbrengen van verse krachten probeerde de opkomende mensen van VSCO tegen te houden maar EFC riep het noodlot over zich af en kwam niet meer onder de druk uit.
Met de moed der wanhoop werd er verdedigd, de bal vloog in de slotfase alle kanten op om een goal te voorkomen maar uiteindelijk viel de gelijkmaker in minuut 87 toch. Bij de goal was de organisatie bij EFC volkomen zoek en kon men de bal totaal ongehinderd voorzetten waarna Rinse van de Velde deze prachtig binnenkopte. Over de hele wedstrijd gezien een meer dan verdiende gelijkmaker, maar daar heb je als EFC58, met nog drie minuten op de klok helemaal niets aan. Het mocht nog van geluk spreken dat VSCO in de slotminuut twee hele grote kansen verprutste anders had het helemaal met lege handen gestaan. EFC kreeg zelf nog een klein kansje maar het bleef 1-1, een stand waar de thuisploeg het meest blij mee mocht zijn al overheerste na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jansen de teleurstelling over de late gelijkmaker en het puntenverlies.

EFC'58 - VSCO'61 eindstand 1-1 (1-0) * doelpunt Eelco Daemen 21 minuut, doelpunt VSCO Rinse van der Velde 87 minuut

Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Geert Jan Hoogteijling, Aart Schriever, Kevin Schut, Paul van Prehn (Xanthus de Velde Harsenhorst), Erik Prins, Erwin Westerbroek (Vincent van de Heide). Eelco Daemen (Joey Schuur), Gerjan Visser, Bas Eijssens.


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


Index Software
Ongediertebestrijder Ermelo Van der Linde Dienstverlening
LowLight Fotografie Menno Kuiper
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten
Klapwijk Mannenmode Ermelo
Work&Life Center