Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

De Levende Haven troeft Putten, Ermelo en Harderwijk af

De Levende Haven troeft Putten, Ermelo en Harderwijk af
Geplaatst 25 november 2015

Sinds 2014 organiseert Rabobank Randmeren jaarlijks een competitie rondom het Samen Sterker Fonds. Zo ook woensdagavond 25 november jl. in 'Hart van Holland':

In een stampvol Hart van Holland te Nijkerk ging het initiatief uit Bunschoten/Spakenburg "Spakenburg, een levende haven" met de hoofdprijs van € 22.500,- naar huis. Vertegenwoordiger was Pierre van der Gijp, ook citymarketeer van City Marketing Bunschoten-Spakenburg. Voorgaande verklaart ook meteen waarom hij de beste pitcher van de avond was, precies in 3 minuten! De presentatie van de finaleavond was in handen van oud-sportcommentator Evert ten Napel.


Robert Koelewijn en Jeroen van Dijk (Nijkerk) werden nipt tweede met de Lokaler-app, goed voor € 12.500,-.

Een goede derde werd Stichting Present uit Putten. Japke-Nynke de Haas gaf een bevlogen pitch, maar kon de kritische vragen van de jury niet helemaal beantwoorden.

Klup app Ermelo greep ook naast de hoofdprijzen van het Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds. De Klup app, een initiatief van het Rode Kruis Ermelo in samenwerking met de ondernemers Michiel en Michelle van kluppen.nl, is als vierde geëindigd.

Laatste initiatief werd De Diamant van Midden-Nederland uit Harderwijk. Joost Fraanje gaf een duidelijke en zakelijke pitch. Het geheel werd echter niet concreet genoeg.

Na de pauze sprak Herman van Bolhuis uit Bloemendaal over 3D-printing. De jury was toen in beraad in 't Voorhuys.

De genomineerden; Bunschoten: Spakenburg met een levende haven, Ermelo met Klup app, Harderwijk met De Diamant van Midden Nederland, Nijkerk met Lokaler en Putten met Stichting Present, probeerden woensdagavond 25 november in Hart van Holland in Nijkerk, de jury met een 3 minuten durende presentatie de jury te overtuigen van hun plan. Bovendien stelde de jury vragen over de in en outs van het plan. De eer om te jureren was aan de burgemeesters Van de Groep (Bunschoten), Baars (Ermelo), Van Schaik (Harderwijk), Lambooij (Putten) en Renkema (Nijkerk). Zij beoordeelden de initiatieven op economische vitaliteit, duurzaamheid en/of leefbaarheid gemeenten en samenwerking tussen meerdere partijen. Nadat punten van de drie onderdelen bij elkaar op waren geteld kwam Bunschoten uit de bus als de winnaar. De vertegenwoordigers kregen symbolisch een cheque uitgereikt van 22.500 euro om hun initiatief; een Levende Haven, verder uit te rollen. Nijkerk werd tweede en ontving een cheque van 12.500 euro. De laatste drie; Putten, Ermelo en Harderwijk kregen elk 5000 euro.Via het Samen Sterker Fonds neemt de Rabobank een aandeel in de economische vitaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid in de gemeenten waar onze kantoren zijn gevestigd: Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg.

De genomineerden
• Bunschoten: Spakenburg, een Levende Haven. Het initiatief bundelt de belangen van de haven, de werf en de botters met elkaar. Alleen door samenhang en samenwerking kunnen zij blijven bestaan en behoudt Bunschoten-Spakenburg een levende haven.
• Ermelo: Klup. Klup is een sociaal platform voor mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, maar dat niet gemakkelijk in eigen omgeving vinden. Op initiatief van het Rode Kruis Ermelo biedt Klup een app die deze mensen koppelt aan lokale partijen, op basis van locatie en interesses. Kluppers kunnen elkaar opzoeken en samen activiteiten ondernemen.
• Harderwijk: De Diamant van Midden-Nederland. De Diamant is als samenwerkingsverband opgericht om de regionale economie te versterken om daarmee de vitaliteit van de regio te borgen. De bijdrage uit het Samen Sterker Fonds wordt besteed aan ‘Kennis delen,' zowel fysiek als digitaal, in een kennis- en innovatiecentrum.
• Nijkerk: Lokaler. De Lokaler-app zorgt voor meer beleving in het centrum. De app houdt consumenten op de hoogte van actuele aanbiedingen en evenementen. Lokaler zorgt ervoor dat lokale ondernemers en de inwoners van de gemeente Nijkerk elkaar blijven vinden.
• Putten: Stichting Present. In samenwerking met Wehelpen.nl wil Stichting Present Putten het omzien naar elkaar versterken. Dit door integraal systemen en werkwijzen op elkaar af te stemmen en zo meer, tijdig en flexibel in te kunnen spelen op 'noodsituaties' en dus snel hulp te kunnen bieden waar dat nodig is.

Welk bedrag is beschikbaar? En hoe vindt de verdeling plaats?
Rabobank Randmeren stelt een totaalbedrag van € 50.000,- beschikbaar. Dit bedrag wordt als onderstaand verdeeld over de vijf initiatieven:
● Beste plan: € 22.500,-
● Nummer 2: € 12.500,-
● Overige drie: € 5.000,-

Hoe worden de winnaars bepaald?
De winnaars worden bepaald op basis van drie onderdelen:
1. Aantal 'likes' op de speciale actiepagina op Facebook (weging 25%)
2. Aantal stemmen door leden en medewerkers van de bank (weging 25%)
3. Het oordeel van de vakjury op basis van het plan en de pitch (weging 50%)


Meer informatie | Rabobank Randmeren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
Klapwijk Mannenmode Ermelo
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
In Between Curtains en Carpets