Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC'58 hervat competitie met een 0-2 nederlaag tegen Vierhouten

EFC'58 hervat competitie met een 0-2 nederlaag tegen Vierhouten
Ermelo Geplaatst 23 januari 2016

EFC'58 ontving bij de hervatting van de competitie Vierhouten dat tot dan toe nog geen punt had gepakt en met nul punten uit 11 wedstrijden troosteloos stijf onderaan stond.


Van te voren was er al voor gewaarschuwd dat je een tegenstander in die positie absoluut niet moet onderschatten, Die moet je meteen bij de strot pakken, druk zetten en laten zien dat er vandaag niets te halen valt. Maar uit de spelopvatting van EFC'58 en het tempo, zeker in de eerste helft leek het daar totaal niet op. Breed, terug en weer breed, geen initiatief, geen individuele actie, geen diepte en vooral geen snelheid, dan creëer je geen kansen.

Uit armoede speelde de thuisploeg maar lange ballen die ook nog niet aankwamen en dan blijf je, als Vierhouten redelijk eenvoudig overeind. En als er al eens een bal van de flank voorkwam waren er alleen blauwhemden voor de goal. Vlak voor het rustsignaal was Vierhouten na slordig balverlies van EFC'58 snel en gevaarlijk in de omschakeling maar ook zij bakten er niet veel van. Meer viel er over de eerste helft niet op te schrijven, het bleef derhalve 0-0 bij rust.

In de tweede helft, waar Vincent van der Heide in de kleedkamer was achtergebleven en Joey Schuur zijn vervanger was ging het tempo wel iets omhoog en leek de thuisploeg het initiatief te nemen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. En dan, na amper twee minuten gespeeld te hebben scoort de tegenstander Vierhouten uit het niets de 0-1. Een stuiterbal werd door Herbert van den Ham volledig verkeerd beoordeeld en bij de tweede stuit liep hij knullig onder de bal door. Deze kwam vervolgens voor de voeten van Joachim Evertse die zijn inzet, via de paal tergend langzaam buiten bereik van keeper Alex Lubbersen over de lijn zag gaan.

Daarna deed Vierhouten alles om EFC uit het spel te halen wat uitstekend lukte. De thuisploeg ging gehaast spelen maar kreeg amper grip op het spel. Het zette wel wat meer druk wat tot een aantal hachelijke situaties in het strafschopgebied van Vierhouten leidde. Schoten op de goal werden met alle middelen geblokt. Het ontbrak de thuisploeg aan raffinement om de verdediging uit te spelen maar het had, zeker in de "hotse knots" situaties voor de goal ook geen geluk. Een schitterend genomen vrije schop van Paul van Prehn werd door de keeper uiterst fraai tot corner verwerkt maar uit corners, en EFC kreeg er de nodige wist men ook niet voor gevaar te stichten.

Scheidsrechter Geubels vergat even later Devlin Bronkhorst rood te geven toen Paul van Prehn van achteren werd neergehaald. Het zorgde er wel voor dat Andrew Schuur volledig door het lint ging. De aanstichter was al slim uit het tumult gevlucht en ontliep daarmee de hectiek. Uiteindelijk koos de scheidsrechter er voor beide spelers geel te geven waar Vierhouten absoluut niet over mocht klagen. Maar verkeerde agressie speelt bijna altijd de ploeg die de voorsprong verdedigd in de kaart en zo verging het ook vandaag. EFC probeerde het wel maar als je slecht aan de wedstijd begint is het altijd moeilijk het tij te keren, ontbeert het je aan zelfvertrouwen en voetbal je meer tegen jezelf dan de tegenstander.

Even leek het erop dat de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen uit een strafschop toen in een vol strafschopgebied de bal door een verdediger van Vierhouten met de hand werd tegengehouden maar scheidsrechter Geubels zag het niet of vond het klaarblijkelijk geen opzet want hij gaf geen strafschop. Met veel kunst en vliegwerk, ook geholpen door de thuisploeg bleef Vierhouten overeind en raakte EFC steeds meer gefrustreerd en dan ga je doorgaans niet beter voetballen. Sterker nog, in de slotfase werd het, na een goed uitgespeelde aanval zelfs nog 0-2. Al met al een hele slechte start voor EFC'58 en een prima begin voor Vierhouten, dat bijna nog de 0-3 maakte maar het bleef bij 0-2.

Bij EFC'58 werden de geblesseerde spitsen Eelco Daemen en Erik Prins dus node gemist, maar dan nog moet je van de nummer laatst kunnen winnen. Het is overigens niet de eerste keer dat EFC tegen een laag geklasseerde ploeg thuis de pottenbak op gaat. De nederlaag komt dubbel zo hard aan want waar ook de nummer twee en drie verloren vandaag verrassend waardoor de achtervolgers van EFC'58, die wel wonnen dichterbij zijn gekomen.


EFC'58 - Vierhouten 0-2 (0-0)

Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Geert Jan Hoogteijling, Aart Schriever, Kevin Schut, Vincent van der Heide (Joey Schuur), Paul van Prehn, Andrew Schuur, Erwin Westerbroek, Gerjan Visser, Bas Eijsens.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523