Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 wint met inzet, strijd en 2 fraaie goals uit bij ESC

EFC58 wint met inzet, strijd en 2 fraaie goals uit bij ESC
Buiten de regio Geplaatst 3 april 2016

De spelers van EFC'58 hadden na de smadelijke thuisnederlaag tegen de Elburgers wat goed te maken en gingen, ook door de goede uitzege van vorige week, met vertrouwen naar Elburg.

Het was bij rust, in een van beide zijden ‘hotse knots' voetbalwedstrijd 0-0 waar EFC'58 grotendeels wel de bovenliggende partij was. Vijf minuten na rust kreeg ESC een makkelijk, maar vanuit de spelregels terecht gegeven strafschop toen de bal op de hand kwam bij een sliding. De pingel vloog ver naast en in dezelfde minuut maakte EFC'58 schitterend 0-1 en had daarna de controle over de wedstijd. Een beauty van een goal in de 80e minuut, maker Erwin Westerbroek zorgde voor grote ontlading bij de Ermeloers, zowel op het veld, de bank als bij de meegereisde aanhangers. EFC'58 vergat, met in de slotfase nog twee ‘jonkies' binnen de lijnen waarvan Vincent de Bruijn zijn debuut maakte, de score van 0-2 verder op te voeren. Het kwam zelf met geconcentreerd spel niet meer in de problemen, en nam daarmee drie heel belangrijke punten mee naar huis.

Al in de tweede minuut was EFC dicht bij een goal toen de bal uit een prima voorzet van Andrew Schuur voor de voeten kwam van Erik Prins die zich niet bedacht en de bal snoeihard op de pantoffel nam. Het spel was niet al te fraai maar het ging, op inzet, vooral aan EFC zijde op en neer. EFC was fel begonnen, dekte goed door en de sterk spelende Xanthus de Velde Harsenhorst was een plaag voor de gevaarlijke linksbuiten Milos Durmic en hield hem, zonder overtredingen uit de wedstrijd.

Even later trok scheidsrechter Nooteboom, die kan terugzien op een goede wedstrijd trok terecht geel voor Erik Mathijs van ESC die de doorgebroken Paul van Prehn hard tackelde.

EFC'58 was fel aan de wedstrijd begonnen en liet de tegenstander amper de tijd om op te bouwen. Minpuntje aan EFC zijde was wel dat bij de opbouw vanuit de defensie niemand op het middenveld de bal in de voeten wilde waardoor, voornamelijk Bas Eijssens veelvuldig de lange bal moest hanteren. Het zorgde menig keer voor balverlies, jammer maar verdedigend en coachend stond Bas Eijssens vandaag ijzersterk te spelen. ESC probeerde het wel, luid aangemoedigd vanaf de goed bezette tribune, was een kwartier wat sterker maar in de slotfase trok EFC het weer naar zich toe!

De tweede helft, met twee ongewijzigde teams was amper vijf minuten oud toen scheidsrechter Nooteboom de bal op de stip legde. Bij een sliding kwam de bal tegen de hand van een EFC speler waarmee de leidsman de regels conform het spelregelboekje interpreteerde al was er van opzet geen sprake. Noem het mazzel of gerechtigheid maar de inzet van Milos Durmic vloog ver naast de goal van keeper Alex Lubbersen. Een minuut later lag de bal er wel in bij de jonge keeper Kevin Struik waar hij overigens niets aan kon doen.

Bij een onderschepping kwam de bal via de snelle omschakeling bij Erik Prins die de bal uitstekend speelde naar Erwin Westerbroek. De aanvallende middenvelder kon zelf uithalen maar had oog voor Paul van Prehn die er beter voor stond. Hij speelde de bal rechts op van Prehn die schitterend, laag en hard over de grond de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Verdiend was het wel maar een klap voor ESC dat dertig tellen daarvoor via de strafschop op 1-0 had moeten staan was het zeker!

ESC was er door van slag en EFC'58 begon steeds beter te voetballen. Voetballend was het, zeker als collectief misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen werkte voor elkaar en had oog voor elkaar en gingen er 200% voor. De grensrechter van ESC probeerde roet in het eten te gooien en vlagde tot twee keer toe voor buitenspel wat het absoluut niet was. Scheidsrechter Nooteboom die hem de eerste helft een aantal keren negeerde nam nu het vlagsignaal over. Geert Jan Hoogteijling werd daarmee een scoringskans ontnomen!

Joey Schuur, die veel meters had gemaakt werd gewisseld, voor hem kwam Salim Saouti in het veld. ESC zette even wat meer druk, althans probeerde het wel maar de Ermeloers knokten voor elke bal en wisten zo het spel van de thuisploeg te ontregelen. Salim Saouti zette, bij een goede aanval van EFC de bal uitstekend voor op de immer gaten trekkende, sleurende en storende spit Erik Prins. Hij werd, toen hij de bal wilde inkoppen omver geduwd, zag zijn inzet daardoor via een hand naast gaan. Keeper Alex Lubbersen had vandaag niet veel te doen en als hij in actie moest komen deed hij dat prima. Zo keerde hij met nog ruim 10 minuten op de klok een raar schot dat hij nog even los moest laten maar corrigeerde net op tijd.

Justin van Dam, voor de tweede keer bij de selectie kwam binnen de ploeg voor de moegestreden Paul van Prehn die kan terugkijken op een goede wedstrijd met een mooie goal en een aantal goede individuele acties. Andrew Schuur, die vandaag ook uitstekend speelde verdiende na een mooie actie nog een vrije schop die door Erik Prins goed werd ingeschoten. Keeper Kevin Struik, 16 jaren jong en met volgers van profclubs op de tribune wist hem nog tot corner te verwerken.

Een ander ‘jonkie' Vincent de Bruijn kwam in de ploeg voor de licht aangeslagen Erik Prins. EFC'58 had de wedstrijd onder controle en ESC moest alert blijven op de snelle omschakeling bij de Ermeloers. Met nog een kleine 10 minuten te gaan scoorde Erwin Westerbroek met een werkelijk sublieme goal de 0-2. De middenvelder kreeg de bal en zag vanuit zijn ooghoek de keeper iets te ver voor zijn goal staan en stiftte de bal van zeker 20 meter over de keeper, net onder de lat binnen. De ontlading en vreugde was groot want een zege kon de ploeg van Paul Hartenberg amper meer ontgaan.

In de slotfase had de score misschien wel hoger uit kunnen vallen maar dat zou ook wel geflatteerd zijn geweest. Niettemin een belangrijke zege en drie punten voor EFC'58 dat daarmee een einde maakte aan een serie overwinningen van de Elburgers. EFC'58 staat vijfde en is de ploeg uit Elburg tot op twee punten genaderd en heeft ook nog maar drie punten achterstand op VSCO'61 dat derde staat. Er is wel een grote groep van ploegen die tussen plek vier en 12 dicht bij elkaar staat. De strijd om de titel is door de nederlaag van AGOVV, thuis tegen Zwart Wit'63 ook weer open net als de strijd om plek drie en de derde periode. Het zal met nog vijf wedstrijden te spelen dus op alle fronten nog spannend worden. Volgende week speelt Zwart Wit'63 thuis tegen EFC'58, een echte derby dus!


ESC - EFC'58 0-2 (0-0) 51e 0-1 Paul van Prehn, 80e 0-2 Erwin Westerbroek
Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Geert Jan Hoogteijling, Aart Schriever, Bas Eijssens, Paul van Prehn (Justin van Dam), Joey Schuur (Salim Saouti), Andrew Schuur (geblesseerd uitgevallen), Erwin Westerbroek, Erik Prins (Vincent de Bruijn), Xanthus de Velde Harsenhorst.


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


Houthandel Ermelo Albert van der Horst
WAUW Harderwijk Online Marketing
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Bakkerij Harrie van Looijengoed
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Oranjevereniging Ermelo