Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 speelt gelijk tegen Teuge

EFC58 speelt gelijk tegen Teuge
Ermelo Geplaatst 23 april 2016

EFC'58 geeft in slotfase voorsprong uit handen en speelt 1-1 tegen Teuge.

De wedstrijd tussen EFC'58 en Teuge SP eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen schieten niet veel op met de puntendeling. Over de gehele wedstrijd gezien was het gelijke spel wel een terechte uitslag maar als je tot de 85e minuut voorstaat en de zege en dus drie punten uit handen geeft is dat pijnlijk. Bij de goal van Teuge SP claimde keeper Alex Lubbersen dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Aan de andere kant mag en moet je als keeper, zeker binnen je vijf metergebied je hele ziel en zaligheid in de strijd gooien maar dat gebeurde niet. De verder goed leidende scheidsrechter zag er dus niets in en telde de goal waarmee EFC'58 in de slotfase de voorsprong uit handen gaf.

Het was verder een vermakelijke wedstrijd met, zeker richting het einde een paar felle duels waar scheidsrechter van Beek goed het oog op had. Met een mager zonnetje was het, ondanks de straffe wind waar veel spelers moeite mee hadden voor de toeschouwers op sportpark de Zanderij nog vrij behaaglijk. De harde wind zorgde er wel voor dat corners voor veel hectiek en gevaar zorgden in de beide doelgebieden. EFC heeft na de goal in de 65e minuut kansen gehad de voorsprong te vergroten maar deed dat niet en kreeg dus in de 85e minuut, in een fase waar Teuge meer druk zette de late gelijkmaker om de oren.

In de eerste minuut waren de gasten uit Teuge al dicht bij de openingsgoal maar de inzet, uit een vlotte combinatie was een prooi voor keeper Alex Lubbersen. Teuge liet in ieder geval zien voor de volle winst te willen strijden en nam duidelijk het initiatief. Een vrije schop in de 6e minuut die met de harde wind gevaarlijk indraaide zorgde voor een paar hachelijke momenten maar de bal wilde er niet in en Joey Schuur kopte in een alles of niets actie de bal corner, de corner leverde Teuge niets op.

In de 10e minuut waren de gasten uit Teuge wederom gevaarlijk over rechts waar Geert Jan Hoogteijling een hoofdrol vervulde. De centrale verdediger verzuimde de bal over de zijlijn te trappen en wilde de situatie voetballend oplossen wat dus verkeerd ging. Hij hield zijn tegenstander daarna opzichtig vast maar deze wist toch te ontsnappen en de bal gevaarlijk voor te geven waaruit geen voordeel kwam en scheidsrechter van Beek alsnog voor een vrije schop floot en geel gaf aan de verdediger van EFC'58.

Uit de toegekende vrije schop was Teuge gevaarlijk en het kreeg drie keer op rij een hoekschop die voor veel gevaar zorgde. Uit de laatste corner schakelde EFC, dat in balbezit kwam snel om en was met Paul van Prehn gevaarlijk, maar de rappe aanvaller zag zijn doelpoging rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Het was het eerste gevaar na een kwartier spelen voor EFC. De thuisploeg kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd en was, na een fraaie pass van Joey Schuur wederom gevaarlijk met Paul van Prehn.

Teuge hanteerde wat vaker de lange bal en hoopte met ‘wind mee' en hotseknots voetbal voor paniek in de verdediging van EFC maar die hielden, met een sterke Bas Eijssens de deur gesloten. In de slotfase van de eerste helft werd EFC wat sterker en kreeg, na een handsbal op een gevaarlijke plek een vrije schop toegekend. Herbert van den Ham zag zijn inzet rakelings over de lat vliegen. Het bleef tot aan de rust 0-0 al was Gerjan Visser uit een voorzet van Paul van Prehn vlak voor rust nog gevaarlijk maar zijn schot ging over.

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld, beide ploegen voor de winst met EFC dat optisch een veldoverwicht had en iets sterker was. Het duurde nog tot de 65e minuut voor de eerste goal in de wedstrijd viel. EFC kreeg een vrije schop die Andrew Schuur met zijn verfijnde traptechniek vervaarlijk liet indraaien. Geert Jan Hoogteijling, die standaard met dit soort situaties voor de goal van de tegenstander te vinden is kopte de bal in de verre hoek uitstekend binnen 1-0 voor EFC'58.

Trainer Paul Hartenberg wisselde Justin van Dam, voor hem kwam Jeffrey Doppenberg binnen de lijnen. EFC'58 ging wel voor de 2-0 maar moest tevens beducht zijn voor snelle uitvallen van Teuge en hinkte daarmee op twee gedachten. De ploeg liet zich in de slotfase dan ook een beetje teveel achteruit drukken en had zichtbaar moeite met de druk van de tegenstander die er nog in geloofde. Tja, en dan krijg je een corner tegen die zomaar binnenvalt, waar keeper Alex Lubbersen zich de kaas van het brood laat eten al werd hij terdege wel wat gehinderd, 1-1.

EFC rechtte de rug en probeerde nog wel het tij te keren maar het mocht niet meer baten. Scheidsrechter van Beek trok amper tijd bij en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. EFC'58 blijft zevende en houdt Teuge achter zich. Aan de kop verspeelde DSV dure punten door gelijk te spelen uit bij SDS'55. AGOVV won met 2-0 van Hulshorst dat nu op de twaalfde plek staat met slechts één punt meer dan Otterlo dat nipt met 1-0 van het reeds gedegradeerde Vierhouten wist te winnen. Hulshorst is 30 april de volgende tegenstander van EFC'58 dat naar Hulshorst op bezoek gaat.


EFC'58 - Teuge SP 1-1 (0-0)

Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Geert Jan Hoogteijling, Kevin Schut, Justin van Dam (Jeffrey Doppenberg), Paul van Prehn, Andrew Schuur, Erik Prins, Gerjan Visser, Bas Eijssens, Joey Schuur


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


B&B Bootverhuur
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Wok Inn Ermelo
Work&Life Center
VVV Ermelo Buitenleven
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo