Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 blijft in derde klasse

EFC58 blijft in derde klasse
Ermelo Geplaatst 15 mei 2016

EFC'58 blijft in derde klasse na een enerverende slotronde van een al even spannende competitie.

Op de laatste speeldag konden de prijzen worden verdeeld, zowel de hoofdprijs als de poedelprijs. Een kampioen is er nog niet, DSV won, net als AGOVV waardoor er een beslissingswedstrijd nodig is om te bepalen wie van de twee kampioen wordt. De poedelprijs, in de laatste wedstrijd voorkomen dat je degradatie- promotiewedstrijden moet spelen, wat altijd lastig is ging naar EFC'58. Het speelde thuis gelijk tegen Stroe dat derde is geworden en bleef derhalve Teuge voor dat verloor van DSV'61. Daardoor hoeft de ploeg van trainer Paul Hartenberg niet meer in actie te komen en moeten Teuge en Hulshorst in een nacompetitie proberen in de derde klasse te blijven. Otterlo en Vierhouten degraderen naar de vierde klasse.

EFC'58 kon na lang blessureleed in de laatste wedstrijd gelukkig weer een beroep doen op Vincent van der Heide en kon ook, ondanks de opgelopen hersenschudding van een aantal weken geleden weer beschikken over de snelle aanvaller Paul van Prehn. Beide ploegen speelden voor de winst wat van EFC zijde ook wel logisch was. Je kunt er op vertrouwen dat DSV'61 wel even wint van Teuge, maar een bal is rond en het zou wel schlemielig zijn als Teuge wint en je daardoor de nacompetitie in moet.

EFC'58 kwam na zes minuten spelen bijna op achterstand door een slordigheid van Herbert van den Ham die te veel hooi op zijn vork nam en balverlies leidde. In de omschakeling was Stroe gevaarlijk maar scoorde niet. Na een kwartier spelen viel de eerste kans voor EFC te noteren toen Bas Eijssens, die een ijzersterke wedstrijd speelde uit een spelhervatting rakelings over de goal kopte. Stroe kreeg na 25 minuten spelen, door een onreglementaire ingreep van verdediger Geert Jan Hoogteijling op een gevaarlijke plek een vrije schop van scheidsrechter Donk, maar de inzet ging snoeihard naast.

EFC'58 scoorde enkele minuten later wel door een uitstekende kopgoal van Paul van Prehn die slim positie koos bij een corner en doelman Herman Oskam kansloos liet. Veel aanhangers van Stroe twijfelden of de bal wel over de doellijn was, maar scheidsrechter Donk stond goed in positie om te zien dat de bal de lijn was gepasseerd en wees gedecideerd naar het midden. Even later was het bijna 2-0 maar Erik Prins kwam een teenlengte te kort om een voorzet van links binnen te tikken. In de slotfase van de eerste helft was Stroe een aantal keren gevaarlijk maar EFC'58 wist de 1-0 voorsprong tot aan de rust vast te houden.

De tweede helft was nog geen twee minuten onderweg of de gelijkmaker viel. Uit een ingooi stond Erwin van Essen ongedekt en aarzelde keeper Alex Lubbersen. De aanvaller van Stroe tikte de bal simpel over de kansloze Lubbersen heen. Een onnodige gelijkmaker waar zowel de verdediger als de keeper opzichtig faalden. De thuisploeg had even tijd nodig de domper te verwerken maar schrok nog meer toen na een klein uur spelen Stroe zelfs op voorsprong kwam. Ook deze goal, weliswaar prima ingeschoten was een cadeautje van EFC'58. Arnold van de Brink stond volkomen vrij en kreeg alle tijd om een hoek uit te zoeken en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek binnen, 1-2 Stroe.

Bij concurrent Teuge, dat uit speelde tegen DSV'61 was het op dat moment nog maar 1-0 en dan krijg je toch de kriebels. Gelukkig herpakten de spelers van EFC'58 zich en gingen, aangemoedigd door de trouwe fans op zoek naar een goal. De thuisploeg speelde niet slecht maar echt uitgespeelde kansen waren er amper. Erik Prins werkte zich, zoals altijd uit de naad maar was vandaag ook ongelukkig in de passing en werd ook stevig gedekt door de fysiek sterke verdedigers van Stroe.

Met nog een klein kwartier te spelen werd een inzet van EFC in het overvolle strafschopgebied met de arm beroerd wat voor scheidsrechter Donk aanleiding was de bal op de stip te leggen. Hevige protesten aan Stroe zijde hielpen niet. Erik Prins nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. De ervaren speler schoot de bal onberispelijk binnen en bracht daarmee de stand op 2-2. Na de gelijkmaker viel er niet echt meer veel te zien, beiden ploegen vonden het klaarblijkelijk wel best, temeer daar de stand bij DSV tegen Teuge was opgelopen tot 2-0 en later zelfs 3-0.

De enige opwinding in de slotfase van de wedstrijd was een actie van doelman Herman Oskam die vanuit zijn goal kwam gestormd om verhaal te halen na een vermeende overtreding van Kevin Schut. Er was weinig aan de hand maar de keeper van Stroe ging volledig over de rooie. De boel werd door vredesstichter Erik Prins gelukkig gesust en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. Stroe, dat als derde op de ranglijst eindigde gaat nacompetitie spelen voor promotie en EFC'58 blijft, door de nederlaag van Teuge bij DSV'61 in de derde klasse en hoeft geen nacompetitie meer te spelen.


EFC'58 - Stroe 2-2 (1-0) 28e minuut 1-0 Paul van Prehn, 47e minuut 1-1 Erwin van Essen, 59e minuut 1-2 Arnold van de Brink, 76e minuut 2-2 Erik Prins

Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Geert Jan Hoogteijling, Aart Schriever, Kevin Schut, Vincent van der Heide (Salim Saouti), Paul van Prehn (Joey Schuur), Erik Prins, Erwin Westerbroek, Andrew Schuur (Xanthus de Velde Harsenhorst), Bas Eijssens.

 


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


Klapwijk Mannenmode Ermelo
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Garagedeuren Ermelo VaNi
Houten Parket Vloeren Ermelo 't Vloerenhuis
LowLight Fotografie Menno Kuiper