Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

3 jarige samenwerking Rabobanken Putten, Ermelo en Groevenbeek Klassiek

3 jarige samenwerking Rabobanken Putten, Ermelo en Groevenbeek Klassiek
Ermelo Geplaatst 12 juli 2016

vlnr Bart Willemsen, Martijn Stoffelsen en Marcel Korving

Maandag 11 juli jl. hebben de Rabobanken uit Putten en Ermelo en de stichting Groevenbeek Klassiek de driejarige samenwerking bezegeld als hoofdsponsor. Daarmee is een belangrijke basis gelegd om dit openluchtconcert bij het Landhuis Oud Groevenbeek ook de komende jaren te kunnen organiseren.

Op vrijdag 26 augustus a.s. is het landgoed Oud Groevenbeek vanaf 20.15 uur voor de derde keer het decor voor een prachtig gratis openluchtconcert. Het belooft wederom een avond bomvol prachtige klassieke muziek te worden.

Droom
"Een droom wordt werkelijkheid", aldus Bart Willemsen van de stichting Groevenbeek Klassiek. "Door deze meerjarige samenwerking in de vorm van hoofdsponsorschap ligt er een stevig fundament voor de volgende jaren. Het openluchtconcert leeft onder de bevolking in Putten en Ermelo. En nadrukkelijk ook bij kinderen. "En door de samenwerking met het Groevenbeek college door inzet van leerlingen en ook met leerlingen, die opleiding beveiliging, van Landstede volgen, maar vooral ook door een groeiend aantal Ermelose en Puttense bedrijven krijgt het concert steeds meer maatschappelijke steun en betekenis. Een cultureel hoogstaand evenement op een historisch belangrijke locatie".

Duurzaam en sterker
De Rabobanken in Putten en Ermelo steunen dit sfeervolle evenement heel graag. De beide directeuren Marcel Korving en Martijn Stoffelsen: "Wij zijn ervan overtuigd dat wij samen de lokale samenleving duurzaam sterker kunnen maken. Wij stimuleren lokale initiatieven die het welzijn en de welvaart in de leefomgeving van onze klanten zichtbaar versterken. Dat doen we met kennis, middelen, onze netwerken en/of financiële bijdragen uit het Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds. Dit laagdrempelige muziekprogramma voor kinderen en voor volwassenen van alle leeftijden is zo'n prachtig evenement dat wij graag ondersteunen".

Kinderprogramma
Het kinderprogramma, dat dit jaar in samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest, het Theaterschip, het Kameroperahuis en Cultuurkust in Harderwijk wordt georganiseerd, kent bijna dubbel aantal aanmeldingen. Ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels zijn 550 kinderen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Putten en Ermelo aangemeld. Het draait tijdens het kinderprogramma om een oude draaimolen met een paard, een brandweerwagen en een kikker. De kikker droomt van avontuur van onontdekte plekken achter de horizon....

Programma
Net als vorig jaar zal het avondconcert worden uitgevoerd door Holland Symfonie Orkest, onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Herk. Het wordt natuurlijk ook dit jaar weer een klassiek hoogstandje op de Veluwe. Solisten Ook nu weer zullen verschillende solisten meewerken. Violiste Emmy Storms, sopraan Gusanne van den Brink uit Putten, tenor Hans Voschezang en fluitist Robert Vroegindeweij, die ook langdurig in Ermelo heeft gewoond. Het programma van Groevenbeek Klassiek is weer veelbelovend: "in ieder geval kunnen bezoekers genieten van klassiek stukken van componisten als Von Suppé (Die leichte Kavallerie), Grieg (Morgenstimmung), Dvorak (Slavische Dans) Theme form Schindler's List van Williams.

Sponsors en vrienden
De kracht van het concert is de laagdrempeligheid: iedereen is welkom en het is gratis. De kosten van de afgelopen 2 keer zijn geheel gedragen door bedrijven en instellingen en de gemeenten Putten en Ermelo.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Oranjevereniging Ermelo
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen