Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< september 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
1
2
3
4
36
5
6
7
8
9
10
11
37
12
13
14
15
16
17
18
38
19
20
21
22
23
24
25
39
26
27
28
29
30
 
 

Onze nieuwe collega Robert

Onze nieuwe collega Robert
Ermelo Geplaatst 15 september 2016

De nieuwe medewerker van Juwelier van Dam Sinds afgelopen zomer heeft Juwelier van Dam in Ermelo er een nieuw gezicht bij, juweliersmedewerker Robert en wij hebben hem een aantal vragen mogen stellen met betrekking tot zijn werk en zijn, naar eigen zeggen, ‘‘levenslange'' ervaring als juwelier...

Wat is jouw leeftijd?
Ik ben een energieke 50plusser, om precies te zijn ben ik 54 jaar jong!

Hoe ben je terecht gekomen in deze branche?
In mijn geval is het juweliersvak mij letterlijk met de paplepel ingegoten, juwelier Frans Eyck in Eindhoven was de "kraamkamer" van mijn liefde voor de branche. Daar, bij mijn vader, heb ik na mijn opleidingen de eerste stappen gezet op weg naar een mooie carrière. Vanuit het warme nest ben ik de wereld gaan ontdekken en heb op diverse plaatsen ervaring opgedaan.

Hoe lang heb je ervaring in deze branche?
Uitgaande van bovenstaande kun je wel zeggen dat ik een ‘'levenslange'' ervaring heb. In 1984 met veel enthousiasme deze wereld binnen gestapt en nu, ruim 32 jaar later, is er veel veranderd, maar mijn enthousiasme is nog hetzelfde als dag 1, misschien nog wel groter!

Noem een paar juweliers waar je hebt gewerkt
Begonnen ben ik dus in Eindhoven bij Juwelier Frans Eyck, hoewel een familiebedrijf, wilde ik toch graag mijn vleugels uitslaan en de "wereld" verkennen en ben terecht gekomen bij Schaap & Citroen in Rotterdam. Verder gevlogen naar Juwelier Martens in Maastricht. Sittard, Roermond, Maastricht en Eindhoven waren mijn werkplekken bij de Siebel Groep. En in 1997 ben ik geland bij Juwelier Kaasschieter in Putten, waar ik tot mei dit jaar met heel veel plezier heb mogen werken. Soms lopen zaken helaas iets anders dan je had gedacht en door omstandigheden heb ik, zoals velen met mij, afscheid moeten nemen van de zaak in Putten, van de mensen die toch ook een stukje "familie" waren geworden.

Wat trekt jou aan om bij een juwelier te werken?
Het gaat niet puur om het realiseren van een verkoop, het gaat om het realiseren van een wens van de klant. Of het nu om een paar oorbellen, een collier, een horloge of een ring gaat, de klant staat voorop. Luisteren naar en inspelen op de wensen van de klant, dat leidt in de meeste gevallen tot het gewenste resultaat. Voor een klant betreft het vaak een emotionele aankoop en daar moet je de tijd voor -kunnen- nemen. Het geeft nog dagelijks, ook na al die jaren, een geweldige kick als een blijde klant je dankbaar is voor je inzet. Dat zijn ook de klanten die mij steeds weer weten te vinden.

Wat is jouw grootste drive?
Het optimale halen uit de zaak, door presentatie en uitstraling van de producten, maar zeker ook uit mijzelf; ik ga voor die tevreden klant die graag weer bij mij terug komt! Maar óók die niet helemaal tevreden klant zie ik graag terug om te kijken hoe we het tij kunnen keren zodat hij/zij wél tevreden de deur uitloopt. Die drive, inzet zie ik nu beloond door het feit dat mijn oude klanten uit Putten de moeite nemen om mij weer op te zoeken in Ermelo!

Heb je specifieke specialiteiten?
Het is best raar om van jezelf te zeggen waar je goed in bent, dus misschien mag ik daarvoor gebruik maken van de woorden van Bert Kaasschieter: ‘'Robert kennen wij als een spontane, gedreven jongeman die zijn vak zeer serieus neemt. Een van zijn specialiteiten is het ontwerpen: Hij tekent een ontwerp ter plekke. De klant kan dan samen met hem direct veranderingen doorvoeren. Het sieraad dat ontstaat is absoluut uniek en volledig naar wens''.

Waar zou je naar toe willen met Juwelier Van Dam, wat is jouw toekomstbeeld over Juwelier Van Dam?
Samen met Herman en de rest van het team gaan we er voor om van Juwelier Van Dam een nóg mooiere zaak te maken. Denk je aan sieraden, dan denk je aan Van Dam! Er zijn ideeën in overvloed en achter de schermen (en ook voor) is al het nodige gebeurd. Hoe het er de komende jaren uit gaat zien, daar kan ik nog niets over zeggen. Wel heb ik het gevoel dat ik in dit team ook weer een fijne "familie" heb gevonden en hoop dan ook de komende jaren deel uit te mogen blijven maken van het team van Juwelier Van Dam.


Meer informatie | juweliervandam.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Juwelier - Ermelo Van Dam Juwelier
Adresgegevens
De Enk 11 -15
3851NV Ermelo
Telefoon
T 0341-554168
Openingstijden
Ma13:30 - 17:45 u
Di09:30 - 12:30 u
13:00 - 17:45 u
Wo09:30 - 12:30 u
13:00 - 17:45 u
Do09:30 - 12:30 u
13:00 - 17:45 u
Vr09:30 - 12:30 u
13:00 - 17:45 u
Za09:30 - 16:45 u


DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
Bloembinderij Rooze Putten
Wok Inn Ermelo
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen