Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Prinselijk Miljoenenontbijt voor ondernemers

Prinselijk Miljoenenontbijt voor ondernemers
Ermelo Geplaatst 22 september 2016

Dat de jubilerende Bedrijvenkring Ermelo nog altijd fris en fruitig opkomt voor ondernemers, bewees zij als gastheer tijdens het Miljoenenontbijt voor ondernemers.

Ook dit jaar op de woensdagmorgen na Prinsjesdag trokken ondernemers uit de regio naar De Dialoog in Ermelo waar Heimen van Diest (voorzitter van de BKE) het bijna 200 koppige publiek welkom heette. Johan van den Belt van de Rabobank trakteerde de luisteraars op een aantal interessante hoogtepunten uit de Miljoenennota.

De huizenmarkt beweegt zich weer naar het niveau van 2008, de werkloosheid daalt, de koopkracht stijgt en de investeringen nemen toe. Daarnaast is Nederland door de unieke combinatie van technologische innovaties en goed ondernemerschap en met dank aan het topsectorenbeleid hard op weg het ‘Silicon Valley' van Europa te worden. Maar.... ‘is het pinnen na Prinsjesdag een feest voor iedereen!?' zo vraagt de spreker zich hardop af? Het huidige kabinet mag de wind dan wel mee hebben, er is nog altijd een begrotingstekort van zo'n 1 miljard. En er zijn wel degelijk mensen die ‘een dipje' zullen hebben het komende jaar. Bijvoorbeeld de eigenaar van dat prachtige monumentale pand (de aftrek van uitgaven wordt afgeschaft) of de langdurige studiebol (de aftrek van scholingsuitgaven wordt afgeschaft per 2018). Verder is het bijvoorbeeld met ingang van 1 januari 2017 niet langer mogelijk om nog fiscaal gefaciliteerd nieuwe pensioenaanspraken op te bouwen in eigen beheer - dat vraagt aanpassing dus. Elke euro heeft zijn verhaal, dat is zeker! Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Het gaat over het algemeen beter met BV Nederland. De banken hebben het gered; de reddingsactie leverde zelfs 2 miljard op. En we mogen ruimhartig schenken aan de eigen woning van kinderen tussen de 18 en 40 jaar, ja zelfs de buren mogen hieraan meedoen! Alsof het niet op kan, komt er een lerarenregister, waarin leraren zelf hun kennis en vaardigheden bijhouden en mogen studenten gaan experimenteren met flexstuderen. Zomaar wat flitsen uit de Miljoenennota voor de aanwezigen op een rij gezet. Je kunt het positief of wat negatiever bekijken, maar de conclusie is dat we de toekomst rooskleurig tegemoet mogen zien. Er is perspectief op bestendige vooruitgang, we krijgen wat vastere grond onder de voeten, er is hoop voor de toekomst en we krijgen weer tijd voor leuke dingen. Er wordt door de voorzitter van de BKE dan ook een oproep gedaan om de balans op orde te brengen, aandacht te besteden aan het scholen van personeel en vooral te innoveren (check innovatiehuis van De Diamant).

Met dank aan de humorvolle spreker en de gulle sponsors was deze ochtend na Prinsjesdag er een om met veel plezier op terug te kijken!

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen
Oranjevereniging Ermelo
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Houthandel Ermelo Albert van der Horst
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk