Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 pakt een punt uit bij Waterboys

EFC58 pakt een punt uit bij Waterboys
Buiten de regio Geplaatst 16 oktober 2016

op de archieffoto uitblinker aan EFC zijde William Ngiri Het gelijke spel tegen Waterboys levert de ploeg van trainer Paul Hartenberg slechts één punt op maar het mag als een overwinning gevierd worden.

EFC58 speelde een prima wedstrijd maar de stand was, door twee goals van de thuisploeg uit ongelukkige klutsballen in de 87ste minuut nog 3-1. EFC zette in de slotfase alles op alles en zag hun inzet, met goals van Ardwin Vreemann en een beauty van Alexander Halmans beloond en namen een meer dan verdiend punt mee naar Ermelo.

Net als de vorige wedstrijd verraste EFC de tegenstander met een vroege goal. Herbert van den Ham stond met een schitterende pass van op Paul van Prehn aan de basis. De spits liep iedereen er uit en krulde de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper, 0-1 na een minuut spelen. Het spel in de eerste helft golfde op en neer maar de thuisploeg speelde, ook door de vroege tegengoal slordig. Hun aanvalskracht beperkte zich tot wat afzwaaiers en EFC58 kwam nog tot wat hoekschoppen maar beiden ploegen konden niet echt gevaarlijk worden. Rond de 35ste minuut bokste EFC58 keeper Rutger Broekhuizen, hij had opnieuw de voorkeur boven Alex Lubbersen een voorzet niet goed weg. De bal viel pardoes voor de voeten van een speler van Buitenboys die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en hij bracht de stand op 1-1. In de laatste minuut leek EFC weer op voorsprong te komen toen Ardwin Vreemann alleen op de keeper afging. De keeper maakte een lichte overtreding maar Vreemann viel niet maar was wel uit balans en schoot tegen de keeper aan. Een grote kans dus voor de gasten uit Ermelo om op voorsprong te komen. 

De tweede helft werd Buitenboys sterker en zette de tegenstander onder druk. EFC kwam in die fase amper onder de druk uit maar hield nog stand. De thuisploeg kreeg een groot aantal hoekschoppen te nemen en was met wat afstandsschoten gevaarlijk. In alle drukte en hectiek rond de 16meter van EFC werd de inzet van Buitenboys twee keer via een EFC been ongelukkig van richting veranderd. Het resulteerde in de 55ste en 65ste minuut tot een 3-1 voorsprong voor Buitenboys en opnieuw leek de ploeg van Paul Hartenberg tegen een onnodige nederlaag aan te lopen. Met nog een klein kwartier te spelen bracht Paul Hartenberg Justin van Dam in de ploeg voor Ihab Azzarouali en even later kwam Robin Dekker in de ploeg voor Romin Ahmadi. Met deze aanvallende impulsen ging EFC ook weer meer vooruit spelen. Buitenboys verzuimde de wedstrijd, gelukkig voor EFC58 definitief in hun voordeel te beslissen maar uitblinker aan EFC zijde, William Ngiri redde de bal vlak voor de lijn. Dezelfde Ngiri stond even later aan de basis van de aansluitingstreffer. EFC gooide alle schroom van zich af zette alles op alles. William Ngiri was mee naar voren gegaan en schoot, uit een goede aanval de bal snoeihard op de paal. Net als vorige week was Ardwin Vreemann er als de pinken bij om de rebound prima binnen te schieten waarna in de ultieme slotfase de paniek toesloeg bij Buitenboys. In de 95ste minuut kreeg EFC, na de zoveelste overtreding van de rechtsback van Buitenboys een vrije schop en uit deze vrije trap kopte Alexander Halmans, die aan ieders aandacht was ontsnapt geheel vrijstaande tegendraads over de keeper binnen waarmee de stand op 3-3 kwam, een stand waarmee de wedstrijd ook eindigde.

Al met al een meer dan verdiend punt voor de jonge ploeg van EFC. Het liet zien uit het ‘goede hout' te zijn gesneden door geloof te houden en er voor te blijven gaan. Het staat weliswaar nog op de onderste plek maar de ‘jonge selectie' heeft zeker potentie om te groeien. Bovendien heeft het nu tegen alle promovendi en ploegen uit het ‘westen' gespeeld.

Volgend weekend is het, voor de beker uit tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk proberen te genieten, heel blijven en vervolgens naar de derby tegen Horst FC toewerken want 29 oktober is het zover. De enige en echte Ermelose derby staat dan op het programma als EFC'58 thuis op sportpark de Zanderij om 14.30 uur Horst FC ontvangt.


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


GOLF 4 ALL Harderwijk
Kapper Ermelo Schoonheids Studio Capelli
Concerned B.V.
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Caan Installatie en Afbouw
Pitch en Putt Golf Strand Horst