Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2022 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
1
2
3
4
5
6
7
32
8
9
10
11
12
13
14
33
15
16
17
18
19
20
21
34
22
23
24
25
26
27
28
35
29
30
31
 
 
 
 

Coolaction op het gebied van klimaatbeheer

Coolaction op het gebied van klimaatbeheer
Ermelo Geplaatst 4 november 2016

U wilt een airconditioning systeem installeren in uw woning, vakantiehuisje of chalet? Of heeft u een perfect klimaatsysteem nodig in uw kantoor? Coolaction biedt voor elke vraag in klimaatbeheer een perfecte oplossing op maat!

Tot voor kort werd airconditioning vooral als een luxeproduct gezien. Zeker in ons koude kikkerlandje. Maar met de stijgende welvaart groeit ook de behoefte aan comfort en wint airconditioning in huis aan populariteit.

Warm-Koud
"Om uiteenlopende redenen kiezen steeds meer mensen voor de verkoeling van een airco" zoveel mensen, zoveel wensen. "Bij verbouwingen wordt koeling steeds vaker in het plan meegenomen. Voor het hele huis, voor de zit- en slaapkamer of voor de garage die verbouwd wordt tot kantoor." De meest bekende functie van airconditioning is verkoeling in de zomer. Dat is echter slechts een deel van de werking. "Dat een airco het hele jaar door voor een prettig en gelijkmatig klimaat zorgt, is een gedachte die in ieder geval in de particuliere sector nog niet ingeburgerd is."

Energiebesparing door koelen én verwarmen

Op het werk, in winkels, restaurants en in de auto is geconditioneerde lucht niet meer weg te denken. Airconditioners/warmtepompen regelen de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte. Juist de verwarmingsfunctie en de energie die hiermee kan worden bespaard, zorgt ervoor dat de airco méér is dan luxe comfort. In de praktijk levert de warmtepomp in veel gevallen zelfs een hoger rendement dan de traditionele verwarmingsapparatuur. Hoeveel hoger dit rendement is, is afhankelijk van het type warmtepomp, de capaciteit, de manier waarop de lucht verdeeld wordt etc. Maar wanneer we uitgaan van een verwarmingsketel met 100% rendement, een gasprijs van 63 cent en een elektriciteitsprijs van 21 cent leert een eenvoudig rekensommetje ons al dat een warmtepomp met een COP waarde van 3,07 of hoger rendabeler is om mee te verwarmen dan een cv-ketel.

Warmte
Nederlanders zoeken koelte. Verwarming hebben ze immers al. Advies en uitleg over de functies is daarom van belang. Zo kan bijvoorbeeld in de woonkamer de thermostaat omlaag als enkel op zolder iemand aan het studeren is. Of in de winter kan de warmtepomp ervoor zorgen dat in de slaapkamer even de kou eruit is. De techniek staat niet stil en de producten zijn tegenwoordig stil, energiezuinig en betaalbaar.


Meer informatie | coolaction.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Adresgegevens
Retiefstraat 195
3851AE Ermelo
Telefoon
T 0341-494303
M 06-53231251
F 0341-394501


Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Wok Inn Ermelo
Bloembinderij Rooze Putten