Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 pakt drie belangrijke punten en stijgt twee plaatsen

EFC58 pakt drie belangrijke punten en stijgt twee plaatsen
Ermelo Geplaatst 26 november 2016

Vooraf werd deze wedstrijd als een ‘zes punten' wedstrijd aangekondigd. Niet direct richting de tegenstander VOP die 4 punten voorstond op EFC'58 maar wel richting Zeewolde en Rood Wit voor wat betreft de laatste plaats.

Bij winst van efc58 en verlies van de directe concurrenten, die beiden een lastig programma hadden zou de ploeg twee plaatsen kunnen stijgen, aansluiting vinden bij de middenmoot en nog belangrijker weer wat zelfvertrouwen tanken. Met twee goals van Paul van Prehn is die missie geslaagd en ook de concurrentie verloor, maar makkelijk ging het allemaal niet.

De eerste helft was het niveau van beiden kanten matig, maar dat zal aan de kou gelegen hebben, want koud was het op de Zanderij. VOP bakte er niet veel van en had ook veel overtredingen nodig. De scheidsrechter trok wel 7 keer geel deze middag. De VOP selectie kende overigens erg veel geblesseerden, had ook maar drie man op de bank en kwam in de basis elf op een gemiddelde leeftijd van 31,5 waar efc58 net op 24 zat. Daar schuilde ook wel een beetje het gevaar voor efc58, een tegenstander met veel routine in het veld tegenover veel jonge jongens bij de Ermeloers. De eerste helft eindigde dus zoals die begonnen was, ook omdat efc58 weinig rust had aan de bal. Goede onderscheppingen werden vaak gevolgd door knullig balverlies door de bal maar naar voren te knallen. Optisch had de thuisploeg wel een overwicht maar kon het dus niet in kansen omzetten. In de tweede helft, met Paul van Prehn in de ploeg voor Joey Schuur kwam er wel meer diepte in het spel. De snelle spits had de hele week met koorts op bed gelegen maar was net op tijd speelklaar al kon hij dus niet starten. Een gouden greep zo bleek later. 

Scheidsrechter Moeken was in zijn beslissingen niet altijd even gelukkig en ging erg snel mee met zijn assistent van VOP die het allemaal blijkbaar wazig zag en er met vlaggen voor buitenspel vaak naast zat. Misschien kwam het door de mist die neerdaalde op de Zanderij, laten we het daar maar op houden. Toch werd efc58 sterker, moest wel alert blijven op de counter maar kreeg meer grip op de tegenstander. Xanthus de Velde Harsenhorst was vandaag een toonbeeld van onverzettelijkheid, werkte hard en beliep de hele rechtervleugel en ook het middenveld met aanjager Gerjan Visser deed het prima alleen een doelpunt, daar ontbrak het tot dat moment aan. Het duurde tot de 70ste minuut voordat de openingsgoal uiteindelijk viel. Een overtreding op Andrew Schuur resulteerde in een vrije schop. De bal werd verrassend breed gelegd op Paul van Prehn die zijn tegenstander uitkapte en, ook nog met zijn verkeerde been de bal geplaatst de kruising in joeg. Met nog een kleine tien minuten op de klok was het opnieuw Paul van Prehn die scoorde. Wederom uit een vrije schop was het nu Gerjan Visser die bal bij de tweede paal op het hoofd legde van de spits. Met die stand was het verzet bij VOP gebroken en de thuisploeg verzuimde de score op te voeren. Een prima kans voor Xanthus de Velde Harsenhorst en Gerjan Visser werden niet benut. Het zal geen verrassing zijn dat Paul van Prehn werd verkozen tot de Fysio-Ermelo Man of the Match! 


EFC58 - VOP 2-0 (0-0)

Alex Lubbersen, Herbert van den Ham, Alexander Halmans, Justin van Dam, Andrew Schuur, Aria Redouane, Gerjan Visser, Xanthus de Velde Harsenhorst, Ardwin Vreemann (Ihab Azzarouali), Bas Eijssens, Joey Schuur (Paul van Prehn),


Meer informatie | www.efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


Gastrovino De Bourgondiër
Ongediertebestrijder Ermelo Van der Linde Dienstverlening
Klapwijk Mannenmode Ermelo
Online Tuincoach Wim den Oudsten
Work&Life Center
Caan Installatie en Afbouw