Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 blameert zichzelf en geeft totaal onnodig twee kostbare punten weg

EFC58 blameert zichzelf en geeft totaal onnodig twee kostbare punten weg
Ermelo Geplaatst 18 februari 2017

EFC'58 kwam in deze sleutelwedstrijd in de kelder van de derde klasse vroeg op voorsprong maar verzuimde deze in de eerste helft te vergroten. Het heeft daarvoor zeker kansen gehad maar men was slordig in de afronding.

De tweede helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Zeewolde dat notabene de hele tweede helft met 10 man speelde. Het kwam uit een erg makkelijk gegeven penalty op gelijke hoogte en kreeg zelfs kansen op meer. De thuisploeg begon de laatste vijf minuten pas weer te voetballen maar toen was het te laat en het zoveelste gelijke spel een feit.

EFC kwam goed uit de startblokken en kreeg, na een uitstekende voorzet van Xanthus de Velde Harsenhorst een kans maar de kopbal van Redouan Arian ging over. De thuisploeg dwong snel enkele hoekschoppen af. In de 10e minuut kon keeper Romero Butz de bal nog wegwerken maar uit de door hem tot corner verwerkte hoekschop vloog deze op de inzet van Ger Jan Visser bij de eerste paal binnen. Er werd nog wel gereclameerd voor een duwfout maar het was een glaszuivere goal. Even later had Alexander Halmans de mogelijkheid te scoren maar hij was niet attent op de pass van Paul van Prehn na een prima individuele actie van de linksbuiten. Ruim een kwartier in de wedstrijd opnieuw een grote kans voor EFC maar Paul van Prehn schoot de bal uit een kansrijke positie hoog over. Een van de weinige momenten dat Zeewolde in de eerste helft een beetje voor gevaar kon zorgen reageerde keeper Rutger Broekhuizen uitstekend en voorkwam de gelijkmaker. Ardwin Vreemann kwam een paar minuten later een teenlengte tekort na een goede voorzet van Redouan Arian en zo stapelden de kansen zich op voor EFC58. Scheidsrechter Letschert trok geel voor Paul van Prehn na een onhandige tackle en even later moesten ook Pepijn Pelgrum en Mahmoud Hanfish van Zeewolde er aan geloven. De gemoederen liepen bij vlagen hoog op en scheidsrechter Letschert moest het goed kort houden. Paul van Prehn ontsnapte aan zijn tweede geel en dus rode kaart na weer een onhandige en totaal onnodige tackle en mocht van geluk spreken dat het bij een reprimande bleef. Even later was Mahmoud Hanfish van Zeewolde minder gelukkig, hij kon na een schwalbe, althans dat was de uitleg van de scheidsrechter met twee keer geel eraf waardoor Zeewolde de gehele tweede helft met 10 man verder moest.

Wat er bij EFC spelers in de thee heeft gezeten, Joost mag het weten maar de ploeg was geen schim meer van het vertoonde spel in de eerste helft. Bijna elk duel werd verloren, geen speler wist de bal in de ploeg te houden, het was werkelijk onthutsend om te zien en dat tegen 10 man. Zelfs de routiniers waar je in zo'n situatie rust en overzicht verwacht speelden ver onder de maat. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Paul van Prehn werd geblesseerd gewisseld en voor hem kwam Ihab Azzarouali in de ploeg. Toch kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid met Ardwin Vreemann maar deze gebruikte naar beoordeling van de scheidsrechter onreglementair zijn sterke lichaam, kans weg. Zeewolde was dicht bij de gelijkmaker maar de kans werd niet benut. Een domme actie van Xanthus de Velde Harsenhorst, hij duwde opzichtig in het strafschopgebied zijn tegenstander weg en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Een overtreding was het maar een penalty was wel een zware beslissing. Het werd in de 69ste minuut echter wel gelijk en even later was Zeewolde zelfs dicht bij de 1-2 maar keeper Rutger Broekhuizen redde. Trainer Paul Hartenberg wisselde terecht Alexander Halmans die er compleet doorheen zat, voor hem kwam William Nigiri in de ploeg en ook Joey Schuur werd gewisseld en werd vervangen door Romin Ahmadi. Met deze twee spelers kwam er direct meer voetbal in de ploeg dus is de vraag gerechtvaardigd waarom je niet zo begint maar daar zal de trainer zijn reden voor hebben gehad. Ook Herbert van de Ham was, zeker de tweede helft onmachtig het spel naar zich toe te trekken en Justin van Dam werkte weliswaar hard maar was vandaag redelijk onzichtbaar en ongelukkig aan de bal waarmee de slag op het middenveld, zeker de tweede helft verloren ging. EFC zette in de slotfase nog een keer aan in een poging de winst te pakken maar moest alert blijven op uitvallen van Zeewolde waar de actieve spits Martijn van de Heesbeen voor gevaar bleef zorgen. Romin Ahmadi zag een inzet rakelings langs de lat scheren en een hard schot van Ger Jan Visser ging rakelings naast. Het was opnieuw verdediger William Nigiri die bij een uitval van Zeewolde verdedigend uitstekend ingreep en zelf over de vleugel opstoomde. Uit een combinatie met Ahmadi kreeg hij de bal na een prachtige hakbal prima voor op Ihab Azzarouali die zijn schot jammerlijk naast zag gaan. Vlak voor tijd leek de zege nog naar EFC te gaan toen uit een scrimmage de bal rakelings langs de paal viel. De thuisploeg ging plots weer voetballen maar het kwam te laat waarmee het totaal onnodig de punten moest delen met Zeewolde, een uitslag waar geen van beide ploegen wat mee opschiet.


Meer informatie | efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


VVV Ermelo Buitenleven
Gewoon Cobi Life en Business Motivator
Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Online Tuincoach Wim den Oudsten
Garagedeuren Ermelo VaNi
GOLF 4 ALL Harderwijk