Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Kinderen van de basisscholen krijgen gastles financiele educatie

Kinderen van de basisscholen krijgen gastles financiele educatie
Geplaatst 25 maart 2017

In het kader van het financieel gastlesprogramma Bank voor de klas krijgen groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Ermelo, Harderwijk en Putten tijdens de Week van het geld bezoek van diverse banken.

Veel bankmedewerkers verruilen in de week van 27 t/m 31 maart hun baan een dagdeel voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

‘Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd' aldus Hans van de Guchte, directievoorzitter van Rabobank Randmeren. ‘Geld is tegenwoordig niet meer tastbaar. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje. Ruim vijftig collega's van onze bank geven volgende week gastlessen op de basisscholen in Bunschoten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten. Zo versterken wij het welzijn in de regio'.

Bank voor de klas
Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 15 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.000 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Ook wordt duidelijk hoe kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Cash Quiz
Centraal in de gastles staat de Cash Quiz; een interactief, klassikaal teamspel dat is ontwikkeld in samenwerking met Educatief Uitgeverij Zwijsen en Identity Games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, speelt de hoofdrol in de serie filmpjes ‘Op geldmissie met Dolores', die in de Cash Quiz zijn opgenomen. Spannende filmpjes waarin kinderen steeds een opdracht krijgen om aan geld te komen voor de ontsnapping van de gevangen genomen Dolores.


Meer informatie | bankvoordeklas.nl | rabobank.nl/lokale-bank/randmeren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
Manege Ermelo Sequoia Stables Ermelo
Oranjevereniging Ermelo
Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Houthandel Ermelo Albert van der Horst