Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 weet overwicht niet te verzilveren en pakt slechts 1 punt

EFC58 weet overwicht niet te verzilveren en pakt slechts 1 punt
Ermelo Geplaatst 25 maart 2017

Op een zonovergoten sportpark de Zanderij had EFC'58 in kunnen en moeten lopen op Waterwijk, de tegenstander van vandaag, maar de ploeg wist 70% balbezit niet uit te drukken in doelpunten.

De eerste helft was het, op een paar momenten van Waterwijk na de bovenliggende partij maar kwam het niet verder dan een bal op de paal. In de tweede helft, zeker het laatste kwart van de wedstrijd was de thuisploeg de enige die aanspraak mocht maken op de overwinning maar als je niet scoort in voetbal dan lukt dat niet.

Gelukkig bleef een Lucky van Waterwijk uit al zou het compleet tegen de verhouding in zijn geweest. Slecht één schamel puntje hield de ploeg van trainer Paul Hartenberg dus aan de wedstrijd over waar juist de concurrentie onderin vandaag wel de punten pakten! EFC'58 staat door de resultaten van de concurrentie, Zeewolde en VOP wonnen beiden dan ook weer onderaan de ranglijst. Het gat met VOP is slechts één punt en met Zeewolde twee dus kan het rechtstreekse degradatie nog ontlopen maar dan zal het wel moeten gaan scoren en, nog belangrijker punten gaan pakken!

In de eerste helft kwam Waterwijk er slechts sporadisch uit en werden de snelle voorwaartsen amper bereikt. EFC stond goed en kwam na een dik kwartier spelen bijna op voorsprong toen Joey Schuur, na een vlotte aanval de bal van Redouan Arian kreeg aangespeeld en een lage schuiver produceerde. Keeper Nick Verkaik verkeek zich er op en dacht dat de inzet naast zou gaan maar de bal kwam op de paal waarna de keeper wat gelukkig deze nog kon pakken. Ardwin Vreemann werd ten koste van een gele kaart onderuit gehaald toen hij gevaarlijk dreigde te worden nadat hij de bal had onderschept. Scheidsrechter Brandenbarg trok later in de wedstrijd nog twee keer geel voor een speler van Waterwijk maar had er uitstekend het oog op. Ondanks dat het in deze wedstrijd zeker wel ergens om ging was het een bijzonder sportieve wedstrijd. EFC'58 hanteerde wel vaak en eigenlijk ook totaal onnodig de lange bal, was slordig in de passing maar was absoluut de bovenliggende partij. Waterwijk wist er weinig tegenover te stellen. Uit een prima aanval kwam de bal uit een voorzet van Redouan Arian bij de eerste paal voor de voeten van Ardwin Vreemann maar de keeper redde en voorkwam daarmee de voorsprong voor EFC'58. De thuisploeg werd wel wat sterker maar was ook erg slordig, Veel aannames waren bijzonder pover en ook de eindpass was onder de maat. Excuus was het slechte veld waardoor inspelen over de grond ook amper mogelijk was maar dan nog, er werd te weinig van achteruit opgebouwd en dat mag je de ploeg kwalijk nemen. Gerjan Visser speelde sterk, hij werd later ook uitgeroepen tot Man of the Match maar ook Vincent de Bruijn liet zich gelden en was lekker fanatiek bezig. Daarom was het ook onverklaarbaar waarom de lange bal zo vaak werd gehanteerd, zeker als die niet aankomt en alleen maar als raketten over het middenveld vliegen heb je er weinig aan. Het kost alleen veel energie om de bal weer in je bezit te krijgen. Het bleef uiteindelijk 0-0 tot aan de rust.

Na de rust speelde EFC'58, dat de wedstrijd dus grotendeels domineerde erg slordig aan de bal en was het spel meer Hotseknots voetbal want van overleg was weinig sprake. Naarmate de tijd verstreek werden de pogingen ook steeds krampachtiger. Alle ballen op Paul van Prehn en gokken op de snelheid van Ardwin Vreemann, dan zou die een keer moeten vallen. Het resulteerde in een aantal hoekschoppen en vrije schoppen en de thuisploeg zette nog meer druk. Herbert van den Ham was uit een goedgenomen hoekschop met een geplaatste kopbal dichtbij de openingstreffer maar de bal ging er op miraculeuze wijze niet in. William Ngiri kwam in de ploeg voor Alexander Halmans en Joey Schuur werd gewisseld, voor hem kwam Justin van Dam binnen de lijnen. Het publiek zette zich nog eens luidruchtig achter de ploeg maar verder dan wat dreiging en schoten over en naast kwam de ploeg niet. Het zat er niet in en even dreigde Waterwijk nog gevaarlijk te worden. Het was overigens een kenmerkende actie dat EFC in balbezit op de helft van Waterwijk daar niets mee doet en uit diezelfde situatie zelf nog bijna in de problemen kwam.

Het bleef uiteindelijk 0-0 en restte beiden ploegen slechts één schamel puntje. EFC'58 moet volgende week nog uit naar Horst FC, nog uit naar Batavia'90, VOP en de laatste speelronde naar BAS. Thuis op de Zanderij krijgt het nog Buitenboys, Hoevelaken en Rood Wit wat dus nog een zwaar programma is.


EFC'58 - Waterwijk 0-0

Alex Lubbersen, Herbert van de Ham, Alexander Halmans (William Ngiri), Paul van Prehn, Redouan Arian, Gerjan Visser, Vincent de Bruijn, Ardwin Vreemann, Bas Eijssens, Joey Schuur (Justin van Dam)


Meer informatie | efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


B&B Bootverhuur
Pitch en Putt Golf Strand Horst
Work&Life Center
Vakgarage Kievit Auto Werkplaats
RJ Automatisering
Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen