Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< augustus 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
 
 
1
2
32
3
4
5
6
7
8
9
33
10
11
12
13
14
15
16
34
17
18
19
20
21
22
23
35
24
25
26
27
28
29
30
36
31
 
 
 
 
 
 

EFC58 verspeelt kans om van laatste plaats af te komen

EFC58 verspeelt kans om van laatste plaats af te komen
Ermelo Geplaatst 23 april 2017

Op de dag dat het derde van EFC'58 kampioen werd en de A1 nog steeds in de race is voor promotie, verprutste het eerste elftal van EFC'58 een van de laatste kansen om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen.

De ploeg straalde ook niet uit dat het de absolute wil had om vandaag drie punten te pakken tegen Hoevelaken waar feitelijk niets meer voor op het spel stond dan alleen prestige. Het was niet best wat EFC vandaag liet zien en als je dan in de hoek zit waar de klappen vallen ontbreekt het je ook vaak aan een beetje geluk. Het werd uiteindelijk met 0-2 een gemakkelijke overwinning voor de gasten uit Hoevelaken.

VOP, nummer 13 op de ranglijst verloor van Horst en is in theorie, EFC moet daar nog op bezoek te achterhalen, maar het gat met de nummer 12 Zeewolde is vijf punten. EFC moet dus de drie nog te spelen wedstrijden winnen en Zeewolde moet dan twee keer verliezen. Wie de ploeg van trainer Paul Hartenberg vandaag heeft zien spelen, maar vooral heeft gezien hoe de onderlinge teamspirit is zal in dat droomscenario waarschijnlijk niet meer geloven.

De thuisploeg begon, ondanks alle goede bedoelingen matig aan de wedstrijd en de twijfelende keeper Alex Lubbersen zorgde al na een paar minuten voor een schrikmoment. Eerst liet hij een bal los die daarna rakelings naast werd gekopt en even later aarzelde hij net zo lang met een bal weg schieten waaruit een gevaarlijke situatie ontstond. Pas na een kwartier spelen ontstond het eerste gevaar voor de goal van Hoevelaken keeper Sjoerd Kloppenburg. Uit een goede aanval die liep via Ihab Azzarouali en Ardwin Vreemann kwam de bal uitstekend voor op Justin van Dam wiens kopbal rakelings naast ging.

Bij Hoevelaken kwam het meeste gevaar over de rechter vleugel waar na 25 minuten spelen ook de goal vandaan kwam. EFC leidde knullig balverlies en Hoevelaken schakelde meteen snel om. Via de rechtsbuiten kwam de bal voor en zat keeper Alex Lubbersen er naast 0-1 dus voor Hoevelaken. Even later moest Ihab Azzarouali jammerlijk met een kuitblessure gewisseld worden, voor hem kwam Alexander Halmans in de ploeg. EFC was een paar minuten later gevaarlijk na een goede individuele actie van Ardwin Vreemann op rechts. Uit zijn goede voorzet kopte Justin van Dam rakelings naast.

In de laatste minuten van de eerste helft liet Hoevelaken de touwtjes wat vieren en kreeg de thuisploeg nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. Een schotpoging werd prima geblokt, een poging van Herbert van de Ham ging hoog over en uit een voorzet die de Hoevelaken keeper moest loslaten schoot Bas Eijssens de bal onbesuisd hoog over. Zo bleef het uiteindelijk bij rust 0-1 voor Hoevelaken waar met wat meer rust aan de bal en wat geluk de stand gelijk had kunnen zijn.

Na rust veranderde er niet bijster veel aan het spelbeeld van de eerste helft. EFC58 wilde wel maar Hoevelaken had de controle over de wedstrijd. De ploeg coachte elkaar prima en ook van de bank werd er fanatiek meegeleefd. De spelers vonden elkaar makkelijk en bij EFC gingen na foutieve passen en ballen de kopjes naar beneden. Helemaal toen bij een voorzet de 0-2 simpel achter keeper Alex Lubbersen binnenviel waar EFC verdediger Xanthus de Velde Harsenhorst zich kinderlijk eenvoudig liet verrassen en de 0-2 op het scorebord stond.

Ardwin Vreemann werd gewisseld en ook Redouan Arian werd vervangen, voor hem kwamen Mark Bottenheft en William Ngiri in het veld. Het resulteerde in een klein kansje voor Paul van Prehn maar niet meer dan dat. Diezelfde Paul van Prehn zorgde met een te slappe terugspeelbal nog bijna voor de 0-2 maar Hoevelaken faalde in de afwerking. In de slotfase, met nog een minuut op de klok viel er nog bijna een eretreffer te noteren. Xanthus de Velde Harsenhorst gaf een prima lange bal maar Herbert van de Ham, die het laatste deel van de wedstrijd voorin te vinden was en Paul van Prehn liepen elkaar in de weg, kans verprutst. In de allerlaatste seconden kreeg EFC nog een vrije schop van de uitstekende scheidsrechter Geubels nadat Paul van Prehn onreglementair geblokt was maar de inzet van Herbert van de Ham ging, illustratief voor het beeld van de wedstrijd hopeloos over wat meteen het einde van de wedstrijd betekende en mogelijk ook van het verblijf in de derde klasse!


EFC58 - Hoevelaken 0-2 (0-1)

Alex Lubbersen, Herbert van de Ham, Ihab Azzarouali (Alexander Halmans), Justin van Dam, Paul van Prehn, Redouan Arian (William Ngiri), Gerjan Visser, Xanthus de Velde Harsenhorst, Joey Schuur, Ardwin Vreemann (Mark Bottenheft)


Meer informatie | efc58.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Adresgegevens
Jagerserf 8
3851SM Ermelo
Telefoon
T 0341-562662
F 0341-551523


Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Work&Life Center
B&B Bootverhuur
Finshare
Kapper Ermelo Schoonheids Studio Capelli
Wok Inn Ermelo