Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Bank voor de klas: Rabobank biedt 48 gastlessen op 35 scholen in de regio

Bank voor de klas: Rabobank biedt 48 gastlessen op 35 scholen in de regio
Geplaatst 9 maart 2018

Medewerkers van Rabobank geven 48 gastlessen op 35 scholen in Bunschoten, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten.

Tijdens de landelijke Week van het geld (12 t/m 16 maart) geven duizenden enthousiaste bankmedewerkers ruim 4000 gastlessen financiële educatie op basisscholen door heel Nederland. Met het programma Bank voor de klas, met als thema dit jaar: samen sparen voor de klas. Want wie kan sparen, is beter voorbereid op de toekomst.

Bank voor de klas
Al sinds 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) namens haar leden Bank voor de klas, het gezamenlijke programma voor financiële educatie voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Bank voor de klas presenteert daartoe elk jaar een nieuwe Cash Quiz, een spannend en interactief spel over (omgaan met) geld, waarbij de bankmedewerker de quizmaster is. "Bank voor de klas brengt echt de bank in de klas! Een project waarbij de gezamenlijke banken nu al zeven jaar lang samen de handen ineen slaan. Daar ben ik ongelooflijk trots op", aldus Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van banken en ook dit jaar weer een van de gastdocenten Bank voor de klas.

Nieuw in 2018: Spaarchallenge
Bank voor de klas introduceert in 2018 de Cash Quiz Spaarchallenge. Met de Cash Quiz Spaarchallenge leren kinderen om samen te sparen voor een gezamenlijk gekozen doel. Ze leren spelenderwijs samenwerken, keuzes maken en de waarde van geld kennen. Ze oefenen tijdens hun spaarproject ook met het in kaart brengen van kosten en opbrengsten. De Spaarchallenge is geënt op andere online challenges, waarin mensen het online tegen elkaar opnemen - vaak voor een goed doel. Klassen die in de Week van het geld een gastles hebben gekregen van Bank voor de klas, kunnen zich daarna opgeven voor de Spaarchallenge en elkaar online inspireren met goede ideeën en hun vorderingen.

Kinderen financieel bewust maken
Nederlandse banken hechten groot belang aan financiële educatie, zodat kinderen verstandig leren omgaan met geld. Door hen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid als ze volwassen zijn. Rabobank ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen te leren omgaan met geld. Aangezien financiële educatie nog niet verankerd is in het onderwijs, blijf de rol van banken hierin belangrijk.


Meer informatie | bankvoordeklas.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Bank - Ermelo Rabobank Randmeren
Adresgegevens
Van 't Hoffstraat 24
3863AX Nijkerk
Telefoon
T 033-4675500


Bloembinderij Rooze Putten
Klapwijk Mannenmode Ermelo
Finshare
Notaris Ermelo Doorn Jacobs Notarissen
Rijopleiding Ermelo Van Buuren Opleidingen
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk