Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< mei 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
17
 
 
 
 
 
1
2
18
3
4
5
6
7
8
9
19
10
11
12
13
14
15
16
20
17
18
19
20
21
22
23
21
24
25
26
27
28
29
30
22
31
 
 
 
 
 
 

Dames 4 van DVS'33 sluit najaarseizoen af met tweede plaats

Dames 4 van DVS'33 sluit najaarseizoen af met tweede plaats
Ermelo Geplaatst 3 november 2019

Het Damesteam van DVS'33 Ermelo 4 dat afgelopen vrijdagavond in actie kwam in Emst de tweede plaats veilig kunnen stellen na 3 enerverende toernooiwedstrijden. Hiermee is voor dit team de winterstop begonnen.

In het voorjaar zullen ze weer van start gaan en hopelijk ook zichtbaar zijn als Damesteam op de website van DVS'33 Ermelo en ook bij de LOT-cup. Eenmaal in het voorjaar zal hun thuisvereniging in Ermelo de overige teams ontvangen. Deze datum zal zeker een plekje krijgen in veel agenda's van supporters van DVS'33 Ermelo VR4. Het team met enkel dames uit Ermelo zoekt nog sponsoren, dus gaat u voor echt lokale sponsoring dan is dit uw kans!

Reaal Dronten toch te sterk
Exact om 20.00 uur werd er afgetrapt onder kunstlicht in een druiliger Emst en op een modderig veld was het Damestoernooi van de Veluwe begonnen met een heuse kraker tussen de nummers 1 en 2: Reaal Dronten VR1 en DVS'33 Ermelo VR4. Helaas kon de keeper er niet bij zijn dus moesten 3 dames noodgedwongen om de beurt keepen. De eerste wedstrijd begon Ahlam dapper in het doel tegen de grootste concurrent. De Drontenaren gooiden het gelijk op de aanval en begonnen sterk. Wij lieten ons niet kennen en probeerden hier onderuit te voetballen. Hierdoor kwamen we er soms goed uit maar het lukte nog niet om te scoren. Helaas viel het openingsdoelpunt aan de kant van Dronten. Niet lang daarna kwam er een mooie aanval vanaf de linkerkant waar de inworp van Lisa bij Janne terecht kwam die door het midden opstoomde vanuit de verdediging. Hier had het team uit de polder duidelijk niet op gerekend. Janne liep door en kon zo scoren, waardoor de stand weer gelijk was. Dit was het eerste tegendoelpunt dat het team uit Dronten in het hele seizoen moest incasseren. Stiekem gaf dit toch wel een heel goed gevoel. Real Dronten deed er een schepje bovenop, werd sterker en drong de geel-zwarten terug. Er volgden mooie reddingen van onze gelegenheidskeeper Ahlam en met wat geluk van ballen tegen paal en lat. Uiteindelijk lukte het Reaal Dronten toch om door de sterke verdediging te spelen en te scoren. Kort daarna was de wedstrijd afgelopen en waren er geen punten na de eerste wedstrijd .

Gastheer VV Emst profiteert van een panna
De tweede wedstrijd was tegen de thuisploeg van deze avond VV Emst VR1. Dit team had 6 punten minder op de ranglijst, dus belangrijk om dit partijtje winnend af te sluiten. Na de keeperswisseling en een nieuwe opstelling kon de wedstrijd van start gaan. Het doel werd bewaakt door Felicitie en de nieuwe opstelling werd 3-2-1. Hiermee zou zo was de veronderstelling het middenveld beter de aanvaller kunnen bedienen. De wedstrijd liep gelijk op en er waren kansen voor beide teams, maar de ballen wilden er gewoon weg niet in. Halverwege de wedstrijd ging een afstandsschot van een speelster van Emst door de benen van de doelvrouw en belande tegen de touwen. Dit was jammer natuurlijk maar zorgde wel voor een heerlijke lachsalvo dat zoiets mogelijk was. In de resterende wedstrijd lukte het niet meer om langszij te komen, waardoor ook de tweede wedstrijd verloren werd.

Een punt in de laatste wedstrijd zorgt voor een tweede plaats
De laatste wedstrijd was tegen het zesde damesteam van Sparta Nijkerk. Stiekem toch wel het leukste team om tegen te spelen. Zowel op niveau maar ook qua gezelligheid. Beide teams verlangden eigenlijk al naar de kantine, maar eerst moest er nog gewonnen worden. Vanaf de aftrap was het een strijd. Lisa stond dit maal op doel en kreeg hierdoor haar kans om het doel schoon te houden. Het spel tussen beide teams ging op en neer. De aanvallen waren van beide kanten van goede kwaliteit, maar de corners van de oranjehemden waren erg gevaarlijk. Het lukte de spartanen uit Nijkerk gelukkig niet om vanuit die spelhervattingen te scoren. Nijkerk was in die fase toch sterker en beloonde dit met een doelpunt van afstand die snoeihard in de rechterbovenhoek kwam daardoor was de keepster kansloos. Het team van Ermelo bleef de aanval zoeken maar door het natte weer gingen ballen te hard en over de schoen heen. Het leek er even op dat ook deze wedstrijd verloren zou gaan, maar de dames van het fiere vierde team van DVS'33 Ermelo rechte haar rug en dat werd uiteindelijk beloond. Liesbeth gaf een mooie steekbal vanaf de rechter kant van het veld door het midden naar Ahlam. Door de goede loopactie van Ahlam kon ze zo doorlopen richting het doel. Het schot van Ahlam werd gekeerd door de keepster, maar de terugkaatsende bal werd door Anneloes droog raak geschoten. Hierdoor was er weer een gelijke stand in punten. Een aantal minuten daarna floot de scheidsrechter af en was het team van DVS'33 Ermelo Dames 2 tweede geworden van dit najaarsseizoen!

Afsluitend feestje
Vervolgens kwam de derde helft. Die begon met meezingers in de kleedkamer en ging over naar de kantine. De biertjes stonden klaar en het feestje kon beginnen. Uit Ermelo was een box meegenomen met microfoon zodat er wat sfeer gecreëerd kon worden. De DJ, die was ingezet door de thuisvereniging, zette wat leuke meezingers op en al snel stond iedereen te dansen op de dansvloer. Een zeer geslaagde avond maar ook een mooi, gezellig, gek en leuk seizoen! Op naar de volgende toernooivrijdagen in het voorjaar.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fit in 30 minuten per week Fitention Drielanden
Garagedeuren Ermelo VaNi
Online Tuincoach Wim den Oudsten
Bloembinderij Rooze Putten
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Jacobi Shiatsu en Stoelmassage Ermelo Putten