Alles van Ermelo
Bekijk de agenda
< mei 2021 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
17
 
 
 
 
 
1
2
18
3
4
5
6
7
8
9
19
10
11
12
13
14
15
16
20
17
18
19
20
21
22
23
21
24
25
26
27
28
29
30
22
31
 
 
 
 
 
 

Nederland Leest Winterbloei in november

Nederland Leest Winterbloei in november
Geplaatst 5 november 2019

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema.

In de afgelopen drie jaren waren dat respectievelijk democratie, robotica en voeding. In 2019 is het thema duurzaamheid. Iedereen kan gedurende de maand een gratis boek in de deelnemende Bibliotheek ophalen (zo lang de voorraad strekt). Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Thema Duurzaamheid
Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar in november. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de Bibliotheek.
Lidstaten van de VN hebben zich gecommitteerd aan de ‘sustainable development goals' zoals vastgelegd in de VN Agenda 2030. Ook de Nederlandse bibliotheken leveren hun bijdrage. Bibliotheken geven niet alleen boeken een lang leven maar zij zijn ook dé plek in de samenleving die voor iedereen toegankelijk is.

Geschenkboek: Winterbloei
Nederland Leest zet stappen in de groene richting. En een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in Winterbloei, het geschenkboek voor bezoekers van de Bibliotheek. Met deze hartverwarmende verhalen in de hand leert hij ons kijken naar de weelderige wereld van groei en bloei. Met de voeten in de klei maakt hij ons deelgenoot van de duurzame aarde.

Jan Wolkers (1925-2007) is een van Nederlands meest geliefde schrijvers. Zijn romans Kort Amerikaans, Turks fruit en Terug naar Oegstgeest groeiden uit tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. De natuur is voor Wolkers altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren én, als God zelf, zijn eigen hemel en aarde scheppen door die te tekenen en te schilderen. En vast te leggen in wat hij schreef. Zijn natuurverhalen verschenen onder meer in het Waddenboek en in Amstelglorie, de volkstuin van Jan Wolkers.

Kom het boek Winterbloei ophalen in onze Bibliotheek (zo lang de voorraad strekt). Er zijn ook een aantal exemplaren in een Grote Letter beschikbaar.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Zakelijk inkomensbeheer Financial Health
In Between Curtains en Carpets
Coolaction Ermelo Harderwijk Airconditioning Warmtepompen
Pitch en Putt Golf Strand Horst
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
DA Boeve Drogisterij Parfumerie Ermelo